Spas karijere! Mason Greenwood dogovorio transfer, napušta United i ide u redove drugog velikana

Ostaje u Španiji

Spas karijere! Mason Greenwood dogovorio transfer, napušta United i ide u redove drugog velikana

Eldar Ganibegović

Crni dani polako odlaze iza Masona Greenwooda. Engleski fudbaler dogovorio je transfer koji bi mogao značiti i definitivan spas karijere.

Nakon dugotrajne suspenzije Mason Greenwood se konačno početkom prošle sezone vratio na teren i to kao posuđen igrač u dresu Getafea.

Na 36 utakmica u dresu ovog kluba postigao je deset pogodaka i podijelio šest asistencija, što je sasvim solidan učinak.

Odmah nakon što je stigao u Getafe, bilo je jasno da se neće vraćati u Manchester United i bilo je samo pitanje gdje će nastaviti karijeru.

Jasno je sada da to neće biti ni Getafe ni Manchester United, no mladi Englez ostat će u Španiji i potpisati za jednog tamošnjeg velikana.

Sve ukazuje na to da će predstojećeg ljeta Mason Greenwood potpisati ugovor s Valencijom. O svemu je izvijestio Nick Semeraro.

Oglasi

Igrač i klub su dogovorili sve uslove, no sada ostaje da se dogovore dva kluba. Cijena igračevog kartona je problem.

Španski tim je odlučan da ga potpiše, te bi posao uskoro mogao biti i završen bez obzira na nešto veću cijenu koju traži United.

Pomenuti novinar dotakao se i glasina o Juventusu. Iako se o tome dosta piše, pregovora uopšte nema.

Za Crvene đavole je Greenwood debitovao u sezoni 2018/2019 za vrijeme mandata Josea Mourinha. Ukupno je za ekipu Old Traforda odigrao 129 utakmica i postigao 35 golova.

Trenutni ugovor igraču ističe sljedećeg ljeta. Tržišna vrijednost Greenwooda je 25 miliona eura.

Oglasi

Podsjetimo, početkom 2022. godine, Harriet Robson tužila je napadača Manchester Uniteda Masona Greenwooda zbog mnavodnog silovanja i nasilja u porodici, zbog čega je Greenwood bio suspendovan.

Transferi Manchester Uniteda

Manchester United dogovorio je prodaju Alvara Carrerasa u Benficu. Na Old Trafford će leži šest miliona eura.

Omari Forson je otišao u Monzu, dok su kao slobodni igrači klub napustili još Brandon Williams, Shola Shoretire, Anthony Martial i Raphael Varane.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Sofyan Amrabat vraća se u Fiorentinu nakon posudbe i vidjet ćemo šta će biti s njim ovoga ljeta.

Očekuje se uskoro da vidimo i prva pojačanja u redovima Manchester Uniteda, a spominje se da bi jedno mogao biti Guehi iz Palacea. 

Zaprati Manchester United, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Manchester United Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti