Southgate je sinoć "dotakao dno" - Zbog igre protiv Srbije prozivao ga čak i Ten Hag
FOTO: EPA

Nakon teške pobjede protiv Srbije

Southgate je sinoć "dotakao dno" - Zbog igre protiv Srbije prozivao ga čak i Ten Hag

Esmer Oštraković

Menadžer Manchester Uniteda Erik ten Hag sinoć je odlučio poslati nekoliko zanimljivih komentara prema selektoru Engleske Garethu Southgateu i njegovom načinu igre u minimalnoj pobjedi od 1:0 protiv Srbije.

Prvo poluvrijeme ove utakmice donijelo je jedni gol. Igrala se 13. minuta kada je Bellingham iskoristio centaršut Sake i pogodio je za vodstvo, a na kraju se ispostavilo i za pobjedu.

Hoće li nastup Engleske zadati strah u kosti Fracuske, Španije i Njemačke? Ne da neće nego će im se i smijati zbog onog što su odigrali.

Erik ten Hag je igru Engleske okarakterisao kao jako pasivnu u analizi nakon što je utakmica završena.

Ten Hag je bio gost komentator za jednu TV kuću u Nizozemskoj, a bio je jako otvoren sinoć.

Oglasi

"U prvom poluvremenu uživao sam samo u Judeu Bellinghamu. Vodio je Englesku i izgledao je da igra na višem nivou od svih ostlaih igrača.

Engleska je igrala jako pasivno. Vidio sam da se stalno vraćaju nazad i pustili su Srbiju da ih napada", rekao je Ten Hag.

Nakon toga čovjek koji će i naredne sezone ostati na Old Traffordu kritikovao je pripremu utakmice Garetha Southgatea.

"Englezi su poveli 1:0 i onda je Southgate odlučio da se kocka jer nije napadao nego je pustio Srbiju da kontroliše igru, a prema naprijed ako šta uradi, uradi.

Upravo Southgate bio je jedan od kandidata da naslijedi Ten Haga na klupi Manchester Uniteda, tako da ne čude ovakvi komentari nakon utakmice.

Oglasi

"Klub i ja još nismo dogovorili novi ugovor. Nije to tako lagano i moramo razgovarati o tome.

Rekli su mi da su razgovaral sa Tuchelom, ali na kraju su došli do zaključka da već imaju najboljeg trenera", rekao je Ten Hag.

Priznao je da su mu "pokvarili" odmor.

"Da, prekinuli su me dok sam odmarao jer su izneanda odlučili da se pojave pred mojim vratima dok sam bio na odmoru. Slijedili su me na Ibizu.

Neke stvari koje rade su normalne u Engleskoj, ali recimo ovdje u Nizozemskoj nisu", rekao je Ten Hag.

Zaprati Manchester United, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Manchester United Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi