)
Svjetsko prvenstvo je počelo jučer, ali danas se očekuje pravi spektakl

Tri utakmice na programu

Svjetsko prvenstvo je počelo jučer, ali danas se očekuje pravi spektakl

Esmer Oštraković

Svjetsko prvenstvo u Kataru zvanično je počelo jučer utakmicom između domaćina i reprezentacije Ekvadora, a pobjedu su sasvim očekivano upisali gosti.

Naravno, pravi spektakl kreće danas, jer su na rasporedu tri utakmice, koje bi kvalitetom trebale biti dosta bolje nego jučerašnji susret.

Današnji program počinje u 14 sati kada će na teren izaći jedan od glavnih favorita za osvajanje zlata na Mundijalu.

Radi se o reprezentaciji Engleske, koja je na prošlom Svjetskom prvenstvu zaustavljena u polufinalu i sada žele otići korak dalje.

Današnji susret protiv autsajdera u grupi je jako važan za njih, jer moraju ostvariti dobar start i pokazati šampionske ambicije.

Pitanje je da li će Southgate odmah izvesti najjači sastav ili će odlučiti da eksperimentiše jer to voli da radi.

Oglasi

Od 17 sati očekuje nas derbi u grupi A u kojem se sastaju Senegal i reprezentacija Nizozemske, a obje selekcije žele pobjedu.

Senegal na Svjetskom prvenstvu mora nastupiti bez Sadija Manea koji je povrijeđen, dok zbog povrede u Nizozemskoj nema Depaya.

Današnji program završava se utakmicom koja će biti odigrana u 20 sati, a radi se o duelu SAD-a i Walesa.

Ovaj duel bi mogao otkriti drugog putnika, uz Englesku, u narednu fazu takmičenja, ali naravno iznenađenja su moguća, pogotovo na otvaranju turnira.

Raspored današnjih utakmica:

14:00 Engleska - Iran

Potražite više informacija na temu Svjetsko prvenstvo:

17:00 Senegal - Nizozemska

20:00 SAD - Wales

Top Komentari

pjanke.sa
„Od 17 sati očekuje nas derbi u grupi A u kojem se sastaju Senegal i reprezentacija Nizozemske, a obje selekcije žele pobjedu“ Ja predlazem da pvo bude izglasano ubjedljivo najgluplja recenica ovih priucenih novinara sa ssba. Jok eto ne zele obje ekipe pobjedu, onako su dosle na Svjetsko prvenstvo. Jooooooojjjjj
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti