Allegri 'izgubio glavu' i krenuo na navijača: "Hajde, hajde siđi"
Trener Juventusa više nije mogao da trpi navijača koji je vrijeđao igrače i pozvao ga je na obračun (Foto: Screenshot)

Želio da se tuče

Allegri 'izgubio glavu' i krenuo na navijača: "Hajde, hajde siđi"

M. Šljivak

Juventus je u 22. kolu italijanske Serije A u Torinu savladao Fiorentinu s 1:0, a ponovo je u centru pažnje bio trener Stare dame Massimiliano Allegri koji je došao u sukob s jednim od navijača domaćeg tima.

Juventus je uz dosta muke upisao tri boda protiv Fiorentine. Dobili su meč s 1:0 i do samog kraja susreta su strahovali za pobjedu u ovom meču.

Nije Stara dama blistala ni u ovom meču. Poveli su i povukli se, a takav kukavički pristup utakmici nimalo se nije dopao određenim navijačima koji su s tribina dobacivali na teren.

Jedan od njih je očigledno i pretjerao. Momak je sjedio blizu klupe Bianconera, pa je trener Massimiliano Allegri mogao čuti sve što ovaj dobacuje.

U jednom trenutku mu je 'pukao film'. Odlučio se okrenuti prema tribinama, krenuo je prema navijaču i poručio mu je da siđe ako smije.

Oglasi

"Začepi gubicu i siđi dole", vikao je nervozni Allegri prema navijaču koji je vrijeđao igrače na terenu.

Allegri je pod velikim pritiskom u Juventusu. Mnogi fanovi Stare dame žele mu vidjeti leđa i smatraju da njegov kukavičluk i loše postavke igre skupo koštaju tim.

Međutim, on je u nekoliko navrata jasno poručio da nema namjeru otići, ima veliku podršku rukovodstva tima i gotovo je sigurno da će on i naredne sezone predvoditi torinskog giganta s klupe.

Miralem Pjanić poručio svima koji kritikuju Allegrija: "Nemate pojma"

Miralem Pjanić (32) je u bogatoj fudbalskoj karijeri nastupao za sedam klubova, a četiri godine bio je član torinskog Juventusa.

Za velikana iz Torina 32-godišnji bh. veznjak nastupao je od 2016. do 2020. godine i u tom periodu je osvojio četiri naslova prvaka Italije te je postigao 22 pogotka u 178 nastupa.

Oglasi

U tri od četiri sezone Pjanića je s klupe vodio Massimiliano Allegri. Ovaj stručnjak danas je na velikom udaru italijanskih medija zbog loših rezultata torinskog tima i mnogi vjeruju da je greška što ga je rukovodstvo kluba nakon dvije godine vratilo na klupu.

I dosta je navijača protiv 55-godišnjeg trenera. Ne mogu više da gledaju užasne nastupe voljenog tima i komentari na društvenim mrežama su žestoki.

U odbranu Allegrija stao je reprezentativac Bosne i Hercegovine Miralem Pjanić. On svog bivšeg trenera smatra jednim od najboljih na svijetu.

Potražite više informacija na temu Serie A:

"Allegrija kritikuju nekompetentni ljudi. Gospodin Max je fenomen, među najboljim je trenerima svijeta i oni koji ga kritikuju nemaju pojma o fudbalu", rekao je Miralem Pjanić.

Volio je ovaj stručnjak Pjanića do je ovaj igrao za Juve i očigledno su ostali u jako dobrim odnosima.

Zaprati Juventus, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Juventus Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi