Juventus donio iznenađujuću odluku nakon debakla u Ligi prvaka

Određena Allegrijeva sudbina

Juventus donio iznenađujuću odluku nakon debakla u Ligi prvaka

Eldar Ganibegović

Nakon prošle sezone u kojoj Juventus nakon dugog niza godine nije osvojio nijedan trofej, ova sezona je pošla još gore. Torinski klub je očajan u Seriji A i nakon 11 kola je osmi s 19 bodova, deset manje od vodećeg Napolija, a pravo poniženje doživio je u Ligi prvaka od koje se oprostio već nakon pet kola, a ni nastavak takmičenja u Evropskoj ligi nije siguran. Kako to obično biva, glava se "skida" prvo treneru što navijači i sada traže, a Juventus je donio odluku o Massimilianu Allegriju. 

Poslije sinoćnjeg poraza kod Benfice 4:3, Juventusu su ugašeni snovi o plasmanu u osminu finala Lige prvaka i to iz grupe u kojoj su najavljivali borbu za prvo mjesto s PSG-om.

Siguran nije ni nastavak takmičenja u Evropskoj ligi s obzirom na to da kolo prije kraja imaju isti broj bodova koliko i Maccabi iz Haife - tri.

Čini se da bi nakon ovakvih rezultata neko trebao dobiti otkaz u klubu, a navijači ciljaju na trenera Massimiliana Allegrija. Međutim, čelnici Juventusa imaju drugačiju pretpostavku. Iako bi posao Massimiliana Allegrija trebao visiti o koncu s ovako lošim rezultatima, on ostaje na klupi "Stare dame".

Kako izvještava Fabrizio Romano, unatoč opraštanju od Lige prvaka, Allegri će i dalje biti trener Juventusa. Andrea Agnelli, predsjednik torinskog kluba, nastavit će saradnju s njim. 

"Nema promjena u situaciji Massimiliana Allegrija. On sada neće dobiti otkaz i neće napustiti klub, unatoč porazu od Benfice. Agnelli je potvrdio svoju namjeru da nastavi raditi s Allegrijem."

Allegri, inače, ima važeći ugovor s Juventusom do kraja lipnja 2025. godine.

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

Podsjetimo, nedavno je u odbranu Allegrija stao i reprezentativac Bosne i Hercegovine i bivši igrač Juventusa, Miralem Pjanić.

"Allegrija kritikuju nekompetentni ljudi. Gospodin Max je fenomen, među najboljim je trenerima svijeta i oni koji ga kritikuju nemaju pojma o fudbalu", rekao je fudbaler Al Sharjaha. 

Zaprati Juventus, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Juventus Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

DOKTOR_GAZ_
Jos jedna potvrda da ce AR567AL ostati na NULA EVROPSKIH TROFEJA..U EVROPA LIGU IM dolaze Juve i Barsa, i jos mozda NEKI VELIKAN..
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi