Ništa se ne može sakriti: U Torinu  'uhvaćen' novi trener Juventusa?
Foto- Twitter

Pirlo bi mogao dobiti otkaz

Ništa se ne može sakriti: U Torinu 'uhvaćen' novi trener Juventusa?

Midhat Šljivak

Torinski Juventus iza sebe ima dosta slabu sezonu pod vodstvom Andree Pirla.

Bianconeri su u ogromnom problemu i lako bi se moglo desiti da ih ne gledamo u Ligi prvaka naredne sezone, a od trofeja jedino mogu osvojiti Kup Italije, gdje u finalu igraju protiv Atalante.

Gotovo je izvjesno da će u Torinu biti velikih promjena tokom ljeta, a posao trenera Andree Pirla je pod velikim upitnikom.

Mnogi italijanski mediji tvrde da će Pirlo dobiti otkaz na kraju ove sezone bez obzira na krajnji rezultat, a ekipu bi mogao preuzeti bivši trener kluba Massimiliano Allegri.

Iskusni 53-godišnji stručnjak danas je viđen u Torinu sa koordinatorom za sport u Juventusu Federicom Cherubinijem i odmah su pojačane špekulacije o povratku Allegrija na klupu Juventusa.

Oglasi

Allegri je spreman da se vrati u Torino, a jedan od uslova koje je postavio je taj da ima menadžersku ulogu u klubu i da sam dovodi igrače.

To će mu vjerovatno rukovodstvo Stare dame i ispuniti i velika je mogućnost da će Allegri ponovo sjesti na klupu Bianconera.

On je velikana iz Torina vodio u periodu od 2014. do 2019. godine i osvojio je 11 trofeja, od čega pet titula prvaka.

Igrao je sa Juventusom i dva puta finale Lige prvaka, ali su Barcelona i Real Madrid bili prejaki u tom trenutku i klub je ostao bez toliko željenog trofeja.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Sigurno je da će povratkom Allegrija cilj ponovo biti trofej Lige prvaka kojeg Juve čeka još od 1996. godine.

Max Allegri je Juventus vodio u 271 utakmici ima čak 191 pobjedu.

Zaprati Juventus, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Juventus Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

user1582647693
Pa taj i jeste zaista znao voditi juventus pirlo je vec neka druga strana nedalje i kolika god da je legenda za ovoliko velik zalogaj nije
4 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi