Jedan od igrača Francuske izostao sa zajedničke fotografije kako ne bi napravio "smrtni grijeh"

Našao se u neugodnoj situaciji

Jedan od igrača Francuske izostao sa zajedničke fotografije kako ne bi napravio "smrtni grijeh"

Admin Čaušević

Francuski savez imao je ideju da u Katar donese dresove svih klubova u kojima su članovi Trikolora počeli trenirati fudbal. U petak je i objavljena fotografija fudbalera koji ležerno poziraju, ali jedan igrač je izostao. 

Razlog na nastanak fotografije je neka vrsta zahvalnice matičnim klubovima za doprinos u školovanju novih zvijezda i što su uvijek bili amaterski klubovi.

Međutim, Matteo Guendouzi nije učestvovao na fotošuting jer fudbaler Marseillea nije želio napraviti grijeh kojeg mu navijači kluba sa Azurne Obale nikad ne bi oprostili.

Naime, Guendouzijev matični klub je PSG, dok je trenutno igrač Marseillea i da je pozirao u dresu pariških Prinčeva zauvijek bi bio izbrisan u očima navijača kluba sa Velderoma.

PSG i Marseille održavaju veliko rivalstvo već dugi niz godina, a svjesni problema koji bi mogli napraviti u FS Francuske su izašli u susret svom reprezentativcu.

Oglasi

Iako se PSG ne može smatrati amaterskim klubom u FS Francuske su svejedno željeli i prvaka Francuske predstaviti na zajedničkoj fotografiji zbog čega su u Katar i donijeli dres, ali su na kraju odustali od ideje da se u njemu fotogafiše Guendouzi.

Koliko su važni amaterski i matični klubovi u karijeri francuskih igrača možda najbolje pokazuje izjava prve zvijezde Trikolora, Kyliana Mbappea.

"Da li mi je bilo dobro u AS Bondyju? Naravno, bio sam tamo deset godina, od 4. do 14. prije nego što sam otišao u Monaco. Tamo sam napravio gotovo sve, čak i kad sam bio u Clairefontaineu, još uvijek sam bio u ovom klubu", kazao je Mbappe koji je pozirao u zelenom dresu.

Inače, osim Mbappea u Bondyju je karijeru počeo i William Saliba, dok još dvojica igrača dolaze iz istog kluba.

Potražite više informacija na temu Svjetsko prvenstvo:

Riječ je o braći Lucasu i Theu Hernandezu koji su prve korake napravili u klubu Rayo Majadahonda iz Španije.

Podsjećanja radi, aktuelni prvaci svijeta su i pored poraza u trećem kolu od Tunisa svoju grupu završili na prvom mjestu te ih u osmini finala čeka duel sa Poljskom u nedjelju od 16 sati.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi