Čovjek kojeg više niko ne želi u timu: Ništa ga ne interesuje i radi šta on hoće
Došao je na Svjetsko prvenstvo, a ponaša se kao u vrtiću i zbog toga će snositi posljedice (Foto: Instagram)

Postao je ozbiljan problem

Čovjek kojeg više niko ne želi u timu: Ništa ga ne interesuje i radi šta on hoće

Midhat Šljivak

Fudbalska reprezentacija Francuske suočila se s brojnim problemima pred početak Svjetskog prvenstva u Kataru, a na samom turniru problem je napravio defanzivac Bayerna Benjamin Pavard.

Defanzivac Bayerna i reprezentacije Francuske Benjamin Pavard (26) maksimalno se trudi da sam sebi upropasti klupsku i reprezentativnu karijeru.

On je nedavno saopštio javno da želi napustiti Bayern i da bi se želio okušati u drugoj sredini, a to je izuzetno naljutilo čelnike bavarskog velikana, pa mu je odgovorio Oliver Kan.

"Kod nas niko ne može inicirati odlazak izjavama, pogotovo ne u javnosti. To se ovdje ne radi. Benjamin zna šta ima s Bayernom. Razumijemo da su emocije kod igrača različite, ali takve stvari se u Bayernu ne smiju događati", rekao je Kahn.

On u Bayernu ne želi više igrati na desnoj strani i želi da ga trener Julian Nagelsmann više koristi na štoperskoj poziciji. Takve želje ima i u reprezentaciji.

Njegov bahati stav već je iznervirao apsolutno sve unutar nacionalnog tima. Ne trudi se, izgleda kao amater i dobio je žestoke kritike saigrača i selektora.

Oglasi

"Pojedini francuski fudbaleri, uključujući Ousmanea Dembelea, iznijeli su žestoke kritike na račun Benjamina Pavarda", piše L'Equipe i dodaje:

"Pavarda je u direktnom razgovoru nakon meča s Australijom žestoko kritikovao i selektor Deschamps. On je njegov veliki fan, ali nije sretan njegovim ponašanjem i govorom tijela".

Ovaj 26-godišnjak kao da je izgubio volju za fudbalom. Smatra da protestom može natjerati trenere da ga stave na poziciju gdje želi igrati, ali to se zasad ne događa. Didier Deschamps nije želio govoriti šta se dešava s njim.

"Donio sam odluku da ne igra protiv Tunisa. Neću ići u detalje, ali obavio sam nekoliko razgovora s njim. Smatram da nije na pravom nivou. Je li problem spremnost ili glava? Recimo da nije naučio ništa iz prvog meča i zbog toga sam se odlučio za druge", istakao je francuski selektor.

Benjamin Pavard bio je istinsko otkriće Didiera Deschampsa na Svjetskom prvenstvu 2022. godine. Zvao ga je kao igrača Stuttgarta u nacionalni tim i tad mu nije smetala pozicija koju igra.

Uslijedio je potom i transfer u Bayern. Plaćen je 35 miliona eura i s Bavarcima je uspio osvojiti sve što je mogao, dok je s Trikolorima postao svjetski prvak.

Nevjerovatno je zaista da se jedan 26-godišnjak ovako ponaša i očigledno misli da je nezamjenjiv u reprezentaciji u klubu.

Potražite više informacija na temu Svjetsko prvenstvo:

Tu sasvim sigurno griješi jer i Francuska, a i Bayern mogu bez problema popuniti njegovu poziciju, a Pavard sa svojim stavom i bahatim ponašanjem samo može naškoditi sebi.

Ovaj defanzivac je za reprezentaciju Francuske nastupio 47 puta i postigao je dva pogotka.

Zaprati FC Bayern Munich, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FC Bayern Munich Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Promo

Top Komentari

user1646074464
Jes ti pročitao text prije što si ga objavio,novinarčiću.
0 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti