Guardiola: Treniram 14-15 godina i nikada prije nisam vidio ovakvog igrača, pa on je pravo čudo

A ima samo 18 godina

Guardiola: Treniram 14-15 godina i nikada prije nisam vidio ovakvog igrača, pa on je pravo čudo

Edmir Škorić

U srijedu su fudbaleri Manchester Cityja slavili u Njemačkoj protiv Leipziga sa 3:1, istim rezultatom s kojim su u prvom kolu na Etihadu pobijedili Crvenu zvezdu, pa Građani imaju maksimalnih šest bodova nakon dva uvodna kola.

City nastavlja da dominira i za sada je jedini onaj poraz od Wolverhamptona koji niko nije mogao da očekuje. No, ovaj tim i dalje drži prvo mjesto u Premier ligi, sve je bliže nokaut fazi Lige prvaka, a Pep Guardiola je prepun zadovoljstva.

Katalonski stručnjak uživao je i sinoć u igri svoje ekipe, a posebno ga je impresionirao 18-godišnjak, kojeg je Pep posebno istaknuo nakon meča u Leipzigu.

"Dobro je igrao, ha? Kakav igrač. Kakav igrač, a ima samo 18 godina. Treniram 14-15 godina, radio sam s nevjerovatnim igračima kako bih pronašao jednog poput njega. Jedan je od najboljih koje sam ikada trenirao, daleko. Nevjerovatan je igrač, pravo je čudo", poručio je Guaridola.

Radi seo Ricu Lewisu, mladom reprezentativcu Engleske koji igra na poziciji desnog bočnog. On je produkt Cityjeve akademije i već je sakupio šest nastupa za seniore u ovoj sezoni, te upisao i jednu asistenciju.

Oglasi

"Može da igra na 4-5 pozicija, nije uplašen, njegova defanzivna uloga je sjajna. Možda mu nedostaje samo malo visine, ali osim toga sve ima. Fantstičan je, fantastičan", hvalio je Pep Lewisa, kojeg očito čeka velika karijera, u šta niko ne treba da sumnja ako to Pep Guaridola kaže.

Što se tiče analize same utakmice u Njemačkoj, Pep je izjavio: "Obje ekipe možda nisu igrale najbolje, ali nije lako kada se 10 igrača brani u petercu. Desilo se, nismo imali sreće, nismo imali dovoljno oštrine, ali uprkos tome smo pobijedili. Nemojte da se zavaravate i da pomislite kako nekad sumnjam u svoje igrače i u ono što možemo i što želimo da napravimo ove sezone".

Guardiolin tim brani tri trofeja u ovoj sezoni, a to su trofeji Premier lige, Lige prvaka i FA kupa, dok su iz Liga kupa ispali od Newcastlea, ali tada je Pep izveo skoro drugi tim i očito mu to takmičenje nije bitno.

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

U nedjelju će ekipa Cityja imati pakleno gostovanje u Londonu kod trećeplasiranog Arsenala, jedinog tima koji mu je prošle sezone stvarao probleme na putu do titule.

Bit će to prava fudbalska poslastica, bez ikakve sumnje, ali City će biti oslabljen neigranjem povrijeđenog Kevina de Bruynea kojeg odavno nema, te suspendovanog Rodrija, koji se smatra jednim od ključnih igrača aktuelnog engleskog i evropskog prvaka.

Zaprati Manchester City, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Manchester City Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi