Mateo Kovačić se pretvorio u napadačku 'zvijer', Urawa u 100 utakmica ne bi dobila City
Foto - EPA

Trijumf Građana za finale

Mateo Kovačić se pretvorio u napadačku 'zvijer', Urawa u 100 utakmica ne bi dobila City

Midhat Šljivak

Manchester City plasirao se u finale klupskog prvenstva svijeta nakon što je večeras u Džedi lagano s 3:0 savladao prvaka Azije, japansku ekipu Urawa Red Diamonds.

Lagano je Manchester City došao do finala klupskog prvenstva svijeta. Japanska Urawa nije bila previše jak rival, pa će Građani protiv brazilskog Fluminensea odlučivati o najboljoj ekipi svijeta.

Dobro je japanski tim stajao u ovom meču sve do prve minute nadoknade prvog dijela. Matheus Nunes ubacuje loptu, a Hoibraaten nespretno reaguje i pogađa vlastitu mrežu za vodstvo Cityja od 1:0.

U nastavku je naravno sve bilo mnogo lakše za tim Pepa Guardiole. Lagano su Građani završili posao u ovom meču.

Na 2:0 je u 52. minuti pogodio hrvatski reprezentativac Mateo Kovačić. Kyle Walker je povukao loptu, Kovačić je podigao ruku već u kretnji prema golu, dobio je perfektnu loptu i zatim je u stilu pravog napadača završio akciju za povećanje vodstva svog tima.

OVDJE pogledajte ovaj zaista fenomenalan pogodak hrvatskog reprezentativca Matea Kovačića

Oglasi

Samo sedam minuta kasnije novi gol u mreži Urawe. Golman japanskog tima brani pokušaj Nunesa, na pravom mjestu je Bernardo Silva za prednost od 3:0.

Do kraja utakmice City je lagano igrao. Mogla je mreža protivnika biti i punija, ali nisu željeli igrači engleskog tima jurišati previše, pa je do kraja ostalo 3:0.

Finalni duel između Manchester Cityja i Fluminensea igra se u petak 22. decembra u Džedi. Urawa će s druge strane igrati meč za treće mjesto se egipatskim Al Ahlyjem.

FIFA klupsko prvenstvo:

Manchester City - Urawa 3:0

Zaprati Manchester City, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Manchester City Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi