Mateo Kovačić na ljekarskim pregledima u Chelseaju
(Foto: EPA)

Dio transfera Thibauta Courtoisa

Mateo Kovačić na ljekarskim pregledima u Chelseaju

Midhat Šljivak

Hrvatski fudbaler Mateo Kovačić konačno je uspio da nagovori čelnike Reala da mu dopuste da ode iz kluba.

Ovaj 24-godišnji fudbaler silno je želi otići iz kluba gdje nije dobio pravu šansu, a danas će mu se ta želja i ostvariti i on će postati novi član Chelseaja.

Kovačić će na Stamford Bridge doći kao dio paketa u kojem će Thibaut Courtois pojačati madridski Real. Belgijski golman će put Madrida, a u London će sletjeti Kovačić i 35 miliona funti.

Sky Sport tvrdi kako će Kovačić već danas obaviti ljekarske preglede u Londonu i potpisaće ugovor sa Plavcima.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Kovačić je za Real u prethodne tri godine nastupio 109 puta, ali je većinu utakmica počeo sa klupe i imao je izuzetno malu minutažu.

To ga je natjeralo da potraži novi klub. Dugo je uvjeravao čelnike Reala da ga pusti i na kraju je iskorišten kao dio paketa u kojem će dobiti Thibauta Courtoisa.

Zaprati Chelsea, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Chelsea Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi