Doktor velikih transfera i dokaz kakav je igrač - Mateo Kovačić na stolu ima nevjerovatne ponude
Mateo Kovačić iza sebe ima brojne trofeje s Realom, Dinamom i Chelseajem (Foto: EPA)

Tri velike ponude za Hrvata

Doktor velikih transfera i dokaz kakav je igrač - Mateo Kovačić na stolu ima nevjerovatne ponude

M. Šljivak

Hrvatski fudbaler Mateo Kovačić (29) napustit će Chelsea na kraju ove sezone, ali još uvijek nije poznato gdje bi mogao nastaviti karijeru. Ipak, ono što se zna jesu imena klubova koji ga žele i za 29-godišnjeg Hrvata zainteresovana su najveća evropska imena što je dokaz o kakvom fudbaleru se radi.

Mateo Kovačić prema svemu sudeći napušta Chelsea nakon pet godina boravka na Stamford Bridgeu. Plavci su ga spremni prodati godinu dana prije isteka ugovora, a imena klubova koji ga žele vidjeti u svojim redovima zaista je nevjerovatna.

Kovačića tako u svojim redovima žele Manchester City, Manchester United i Bayern. Svi oni žele Hrvata u ekipi i to je dokaz o kakvom se fudbaleru radi.

Pep Guardiola hrvatskog veznjaka vidi kao idealno rješenje za svoj vezni red nakon što su ostali 'kratkih rukava' u borbi za potpis Judea Bellinghama, ali Građani neće lako do potpisa 29-godišnjeg fudbalera.

Njihov gradski rival Manchester United također Matea želi u svojim redovima. Spremni su mu ponuditi ozbiljan ugovor koji bi vrlo lako mogao zadovoljiti fudbalera i njegove agente jer United ima ogromna sredstva na raspolaganju.

Oglasi

Posljednji u nizu klubova koji žele Kovačića je minhenski Bayern. Thomas Tuchel je veliki zaljubljenik u igru svog nekadašnjeg igrača, dobro je upoznat s njegovim kvaliteta i vidi ga kao idealnog igrača za vezni red bavarskog velikana.

Ovom fudbaleru tokom karijere trofeji nisu izostajali. S Real Madridom je osvojio gotovo sve što je mogao među kojima su i tri trofeja Lige prvaka, a s Chelseajem je pored ovog trofeja uzeo i Evropsku ligu.

Kovačić je u dresu Chelseaja u proteklih pet godina odigrao 219 utakmica i postigao je šest pogodaka. Često je međutim podcijenjen i nezasluženo izostavljan iz tima iako je konstantno držao formu jako dobrom.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Podsjetimo, prije dolaska na Stamford Bridge hrvatski fudbaler je nastupao za Real Madrid, Inter i zagrebački Dinamo.

Za reprezentaciju Hrvatske Mateo Kovačić je odigrao 93 utakmice i postigao je pet pogodaka.

Zaprati Chelsea, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Chelsea Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi