Navijač je bio uporan i uspio je - Aubameyang mu je otkrio gdje želi nastaviti karijeru

Napustit će Chelsea

Navijač je bio uporan i uspio je - Aubameyang mu je otkrio gdje želi nastaviti karijeru

Eldar Ganibegović

Pierre-Emerick Aubameyang na ljeto će gotovo sigurno napustiti Chelsea i otići u neki drugi klub, a sada je jednom navijaču otkrio koji bi to klub volio da bude.

Početkom sezone je Pierre-Emerick Aubameyang napustio Barcelonu i potpisao za Chelsea, no kola su krenula nizbrdo nakon otkaza treneru koji ga je doveo.

Thomas Tuchel je dobio otkaz nakon poraza u Zagrebu od Dinama u Ligi prvaka, nakon čega su krenuli crni dani i po gabonskog napadača.

Klub je preuzeo Graham Potter kojeg je Chelsea doveo iz Brightona i na njega nije računao, kao što ne računa ni Frank Lampard koji je tu do kraja sezone.

Ukupno je ove sezone Aubameyang odigrao samo 551 minutu, postigao je dva gola i upisao asistenciju, te će na ljeto biti slobodan da potraži novi klub.

Rastanak je najbolja opcija za obje strane, a bivši reprezentativac Gabona otkrio je jednom navijaču gdje bi volio nastaviti karijeru.

Oglasi

Već nekoliko sedmica strani mediji pišu da bi se Gabonac mogao vratiti u svoj bovši klub, Barcelonu, koja traži rezervu za Roberta Lewandowskog. Novinari su javili da će to biti Aubameyang ili 18-godišnji Vitor Roque iz Athletico Paranaensea.

Proteklih dana na Twitteru se pojavio video u kojem ga jedan od navijača pita o njegovoj budućnosti. Aubameyang je isprva izbjegavao odgovor, ali je potom otkrio kako bi volio da mu Barcelona bude sljedeći klub u karijeri.

Potražite više informacija na temu Premier league:

"Volio bih se vratiti u Barcelonu, ali još ne znam štaće se dogoditi", rekao je Gabonac koji je FC Barcelonu upisao 24 nastupa, postigao trinaest golova i imao jednu asistenciju.

Osim što ne može biti zadovoljan svojim učinkom i minutažom ove sezone, Aubameyang ne može biti zadovoljan ni igrama tima. Chelsea je 11. na tabeli Premier lige skoro bez šanse za Evropu i ovo im je jedna od najgorih sezona u 21. stoljeću. 

Zaprati Chelsea, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Chelsea Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi