Izazivali su ga jer ne zna himnu i jezik, a sada je pred zanimljivim transferom
FOTO: EPA

Retegui privukao pažnju evropskih klubova

Izazivali su ga jer ne zna himnu i jezik, a sada je pred zanimljivim transferom

Haris Zilić

Napadač argentinskog Tigrea Mateo Retegui posljednjih mjesec dana postao je zanimljiva priča u evropskom i svjetskom fudbalu.

Prvo je dobio poziv Rpoberta Mancinija u reprezentaciju Italije što je mnoge iznenadilo, a nakon toga zaigrao u svom debiju u startnoj postavi. I to nije bilo sve. Zabio je golove protiv Engleske i Malte u kvalifikacijama za EURO 2024. godine.

Ovaj 23-godišnjak je inače rođen u Argentini i prošao je sve omladinske kategorije Boce Juniors iz koje je upravo početkom prošle godine stigao u Tigre na posudbu, a u ovom klubu oduševio je fudbalski svijet svojim igrama.

Imao je pravilo da igra za Italiju zbog porijekla roditelja i očigledno je Mancini znao šta radi.

U tekućoj sezoni u deset utakmica postigao je sedam golova za Tigre i ako dodamo dva pomenuta gola za Italiju u 12 mečeva ima devet golova.

Trenutna vrijednost mu je osam miliona eura, ali nema sumnje da će da cijena drastično rasti u narednom periodu.

Oglasi

Već se govori i njegovom transferu. Mnogi su se pitali koji će klub iz Serija A prvi biti u redu za ovog zanimljivog napadača. Interes su pokazali Lazio i Inter, ali kako stvari stoje, mogao bi završiti u Njemačkoj.

Eintracht iz Frankfurta je poslao prvu ponudu na adresu Tigrea i čekaju odgovor. Naravno i sam Retegui mora razmisliti da li je baš Njemačka destinacija gdje bio volio nastaviti karijeru. U koji god evropski klub ode to će mu biti prvi transfer van Južne Amerike.

Također, treba istaći da je Retegui prošle sezone bio najbolji strijelac prvenstva u Argentini i da je Mancini dobro znao šta radi i kakvog igrača će dobiti.

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

Brojni kritičari mu prigovaraju da ne zna italijanski jezik, da šuti kada se intonira čuvena Mamelijeva himna, kako nije domaćin i da je nepoznat, međutim na terenu ovaj 23-godišnjak priča drugu priču.

Ako se po jutru poznaje dan Azzurri su dobili odličnog igrača kojem će sigurno odlični nastupi za Italiju ubrzo donijeti i transfer u Evropu.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti