Bosanac koji pravi čuda: Salihamidžić već dogovorio fantastičan transfer Bayerna za ljeto

Dobit će veliko pojačanje u napadu

Bosanac koji pravi čuda: Salihamidžić već dogovorio fantastičan transfer Bayerna za ljeto

Endin Čaušević

Hasan Salihamidžić radi fantastičan posao u Bayernu kada su u pitanju transferi, a čini se da je bivši bh. reprezentativac već sada spremio nekoliko sjajnih poslova za ljetni prelazni rok i jedan od njih se posebno ističe.

Salihamidžić je prethodnih godina napravio nekoliko sjajnih poslova što se tiče transfera bavarskog kluba, a čini se da želi nastaviti istim tempom i u ljetnom prelaznom roku koji nas očekuje na kraju sezone.

U posljednje vrijeme Salihamidžić i Oliver Kahn su kritikovali zbog pojedinih odluka, a posebno zbog neočekivanog poteza da uruče otkaz Julianu Nagelsmannu i umjesto njega za trenera dovedu Thomasa Tuchela.

Međutim, Tuchel je jučer debitovao pobjedom protiv Dortmunda (4:2) i mnogi počinju misliti da su Brazzo i Kahn donijeli pravu odluku iako se u takvom dijelu sezone treneri skoro nikada ne mijenjaju.

No, u Bayernu nemaju previše vremena za razmišljanje i već uveliko se spremaju za ljetni prelazni rok. Jedan od ciljeva bit će dovođenje napadača jer nakon odlaska Roberta Lewandowskog na toj poziciji imaju samo Erica Maxima Choupo-Motinga.

Jasno je da Choupo-Moting ne može biti jedino rješenje u napadu takvog velikana, te u Bayernu uveliko rade na tome da dovedu novog napadača, a kako pišu njemački mediji čini se da je Salihamidžić taj posao već završio.

Oglasi

Mediji u Njemačkoj objavili su da je najizglednije da će za Bayern na ljeto potpisati francuski reprezentativac Randal Kolo Muani koji je oduševio svojim igrama ove sezone u dresu Eintracht Frankfurta.

Ono što Brazzi ide u prilog jeste da je i Kolo Muani itekako zainteresovan da karijeru nastavi u Bayernu. Cilj mu je ostanak u Bundesligi i ponudu iz Minhena sigurno ne bi mogao odbiti tako lako.

Također, ono što olakšava posao Bayernu jeste činjenica i da nekoliko njegovih kolega iz reprezentacije Francuske igra u tom klubu, te zbog toga Kolo Muani na ljeto daje prednost Bavarcima ispred svih drugih klubova.

Kolo Muani je ljetos iz Nantesa stigao u Frankfurt kao slobodan igrač, te je u dosadašnjem dijelu sezone na 36 mečeva zabio 17 golova i dodao čak 14 asistencija što je sigurno sjajna statistika.

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

U Frankfurtu su svjesni da će ga na ljeto teško zadržati, ali zadovoljno trljaju ruke jer očekuje se da će zaraditi čak 70 miliona eura od njegove prodaje s obzirom da su ga ljetos doveli bez obeštećenja.

Mnogi smatraju da je Kolo Muani pravi tip napadača koji je potreban Bayernu, a Salihamidžić je očito već sada završio veći dio posla oko tog transfera.

Zaprati FC Bayern Munich, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FC Bayern Munich Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

makelele
Ovo nije istina i ovo se nigjde na svijetu ne moze procitati vec samo na ovom portalu. Jedina istina je da je igrač izjavio kako mu je najveca zelja da predje u Bayern. Igraceva zelja je jedina stvar o kojoj su svi njemacki mediji jucer izvjestavali. Jedino ovdje se moze procitati kako je bayern dogovorio transfer. Cinjenica je da nista nije dogovoreno, jedno je zelja igraca a drugo je dvostrani dogovor.
0 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi