Sušić poslao u bolnicu igrača Steaue i dobio crveni karton, poznato šta je s nesretnim Olaruom
Foto: Screenshot

Rumuni objavili

Sušić poslao u bolnicu igrača Steaue i dobio crveni karton, poznato šta je s nesretnim Olaruom

E. Ganibegović

Steaua je sinoć u petom kolu play-offa za prvaka Rumunije slavila u derbiju protiv Cluja s 0:1.

Jedini gol na meču vidjeli smo u 74. minuti kada je Popescu zatresao mrežu domaće ekipe.

Trenutak odluke možda se desio već u 42. minuti kada je povremeni reprezentativac Bosne i Hercegovine Mateo Sušić ružno i nes(p)retno startovao na Dariusa Olarua, te dobio direktan crveni karton i ostavio svoju ekipu na cjedilu.

Igrač gostujuće ekipe nije mogao nastaviti utakmicu, pa ga je zamijenio Ianis Stoica na početku drugog poluvremena. 

Toni Petrea, trener Steaue, priznao je da se bojao da bi to mogao biti prijelom, ali prve vijesti iz bolnice nisu tako crne.

"Otišao je u bolnicu, napravio je rentgen, bila je kontuzija, nije prijelom. Kad je izašao, rekao je da ne osjeća nogu i uplašili smo se, mislili smo da je riječ o prijelomu", rekao je Toni Petrea poslije derbija.

Oglasi

Ako Darius Olaru bude imao samo jednu kontuziju, velike su šanse da će moći nastupiti u sljedećoj utakmici s Farulom, koja je na rasporedu u ponedjeljak, 25. aprila.

Dan ranije, Cluj će na gostovanje kod Voluntarija, jasno, bez Matea Sušića.

Cluj je i dalje prvi s 45 poena, dok Steaua ima dva manje. Craiova našeg Elvira Koljića je treća s 39 osvojenih poena nakon pet kola.

Liga 1, play-off za prvaka, 5. kolo:

Cluj - Steaua 0:1 (Popescu 74')

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti