Veličanstveni Porto se izjednačio s Milanom, ali jedan klub je skoro nemoguće nadmašiti

Najduži niz bez poraza

Veličanstveni Porto se izjednačio s Milanom, ali jedan klub je skoro nemoguće nadmašiti

E. Škorić

Porto je sinoć razbio Portimonense sa 7:0 u meču 30. kola portugalskog prvenstva i sa 82 boda uvjerljivo je prvi na tabeli.

Porto ima tri boda više na tabeli od Sportinga, koji večeras u gradskom derbiju dočekuje Benficu, te je četiri kola prije kraja ipak najbliže novoj tituli.

Ovaj sjajni tim ima čak 26 pobjeda uz četiri remija, te su i dalje bez poraza, a njihova sjajna serija traje od 30. augusta 2020. godine.

Sada su se uspjeli izjednačiti s Milanom jer su 58 utakmica u nizu neporaženi. Rossoneri su takav nizh imali od maja 1991. do marta 1993. godine, pod vodstvom legendarnih trenera Arriga Sacchija i Fabija Capella.

Potražite više informacija na temu Primeira liga:

Drugi na toj listi je Celtic sa 62 vezana meča bez poraza, od novembra 1915. do aprila 1917. godine, dok je bez premca Steaua iz Bukurešta, koja je u Rumuniji od avgusta 1986. do septembra 1989. godine bila neporažena.

Bivši prvak Evrope je sa 104 meča u nizu bez poraza daleko iznad ostalih i postavlja se pitanje hoće li iko moći da nadmaši ovaj podvig Rumuna. Porto može da pretekne Milan u narednoj utakmici, možda uspije i Celtic, no skoro pa nemoguće je doći do Steaue i njenog niza.

Zaprati AC Milan, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
AC Milan Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi