Mateo Sušić napustio moldavski Sheriff!

Reprezentativac BiH ostao bez kluba

Mateo Sušić napustio moldavski Sheriff!

M. Šljivak

Reprezentativac Bosne i Hercegovine Mateo Sušić više nije član moldavskog Sheriffa iz Tiraspola.

Ovom 26-godišnjiem desnom beku istekao je ugovor s ovim timom, gdje je proveo protekle dvije godine i u kojem je jedno vrijeme bio i kapiten. Odlučeno je da se s njim ugovor ne produži i on je već napustio klub.

Sušić je od danas i zvanično slobodan igrač i može tražiti novi klub, pa ćemo reprezentativca BiH u narednom periodu vjerovatno gledati u dresu nekog drugog tima.

Sušić je tijekom dvije godine odigrao ukupno 53 utakmice za Sheriff, a postigao je dva gola uz 10 asistencija.

Tijekom bogate internacionalne karijere Sušić je igrao širom Evrope. Počeo je karijeru u Brotnju iz Čitluka, a od klubova u našoj zemlji nosio je još dres Zrinjskog iz Mostara.

Nakon Plemića odlazi u Istru, a potom je nastupao za njemački Energie Cottbus i rumunski Cluj.

U januaru 2015. godine potpisao je ugovor sa Sheriffom, no ljubavi s ovim klubom je danas došao kraj.

Za nacionalni tim Bosne i Hercegovine Mateo je odigrao ukupno četiri utakmice.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi