Materazzi: Benitez se nikada neće promijeniti

Italijan prokomentarisao bivšeg trenera

Materazzi: Benitez se nikada neće promijeniti

Rafael Benitez je jučer dobio otkaz u Real Madridu, a ta vijest nije nimalo iznenadila Marca Materazzija.

Bivši fudbaler Intera je u prošlosti sarađivao sa Benitezom, za kojeg baš i nema riječi hvale.

"Znao sam da će dobiti otkaz, a to sam i prognozirao. Pogriješio sam samo u tome što sam mislio da će ga Real Madrid otpustiti pet dana ranije. Možeš biti najbolji trener na svijetu, ali ako nemaš pravu konekciju sa igračima, sve to pada u vodu", započeo je Materazzi, te dodao:

"Benitez se nikada neće promijeniti. Iste je greške pravio i dok je bio moj trener u Interu. Umjesto da stvori dobar odnos sa Cristianom Ronaldom, on je postao blizak sa Garethom Baleom. U Interu je, naprimjer, od dolaska u klub pričao sa Zanettijem, Cambiasom i Cordobom, dok je Chivua potpuno ignorisao".

Potražite više informacija na temu Serie A:

Rafael Benitez je u Real Madridu radio samo sedam mjeseci, a španski mediji pišu da će svoju karijeru nastaviti u Valenciji.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi