Materazzi objasnio zašto je prebio Balotellija nakon meča protiv Barce: "To je bilo neoprostivo"

Danas su ponovo dobri prijatelji

Materazzi objasnio zašto je prebio Balotellija nakon meča protiv Barce: "To je bilo neoprostivo"

Endin Čaušević

Marco Materazzi je fudbaler koji je u svojoj karijeri uspio osvojiti skoro sve što je mogao, no za mnoge će ostati upamćen kao igrač zbog kojeg je Zinedine Zidane završio karijeru na neslavan način.

Kao što je već svima poznato Zidane je u finalu Mundijala 2006. godine glavom udario Materazzija koji ga je vrijeđao, te je dobio direktan crveni karton. Najtužnije za mnoge jeste činjenica da je to za Zidanea bila posljednja utakmica u igračkoj karijeri.

No, Materazzi je poznat po još mnogo skandala koji su obilježili njegovu karijeru. Jedan od njih desio se 2010. godine kada se potukao s Mariom Balotellijem koji je ubrzo nakon toga odlučio napustiti Inter.

Materazzi je za italijanske medije govorio o tom incidentu, te je izjavio da je tada dobro prebio Balotellija. On se prisjetio šta se dešavalo u tom periodu, te je konačno to odlučio da podijeli sa ostatkom svijeta.

Sve je počelo u polufinalu Lige prvaka između Intera i Barcelone 2010. godine kada je Balotelli na kraju meča skinuo dres i bacio ga na pod što je naljutilo Materazzija koji mu je očitao lekciju u svlačionici.

Potražite više informacija na temu Serie A:

"Dobro sam ga prebio tog dana i to je istina. Volim Marija, ali je to zaslužio tada. Postali smo ponovo prijatelji nakon toga, ali tada je uradio nešto što nije smio. Baciti dres na pod nakon utakmice je neoprostivo. I u autobusu prije meča nam je govorio da će namjerno igrati loše, a ja sam mu obećao da će platiti ako to uradi", rekao je Materazzi i nastavio.

"Sjećam se kada da je ušao s klupe i s pola terena pokušao da šutira, a trebao je ići u kontru. Diego Milito je bio baš ljut na njega. Nakon toga na jednom treningu tražio sam od Mourinha da Balotelli bude u mom timu, a samo nekoliko sekundi kasnije sam ga izbacio iz tima i poslao u svlačionicu. Kasnije smo izgladili odnose i danas smo kao braća, a i on zna da je tada pogriješio".

Zaprati Internazionale, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Internazionale Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi