Novi žestok udar na PSG: "Oni kad žele novog igrača prodaju koji barel nafte, a šta ćemo mi?"

Alemany proziva Parižane

Novi žestok udar na PSG: "Oni kad žele novog igrača prodaju koji barel nafte, a šta ćemo mi?"

Midhat Šljivak

Sportski direktor Barcelome Mateu Alemany odlučio je javno prozvati francuski PSG.

On je za katalonski Sport govorio o teškoj situaciji u klubu koja onemogućava dovođenje novih igrača, a zatim je prozvao PSG zbog njihovih transfera.

"Oni kad god žele dovesti novog igrača prodaju koji barel nafte i to je to. Dovode svakog koga žele i tu ne možemo ništa učiniti", rekao je Alemany i dodao je:

"To je veliki problem jer od nas traže da se takmičimo sa takvim timovima. Te ekipe nemaju nikakvu kontrolu nad sobom. Čak ih ni UEFA ne kontroliše", smatra Alemany.

On smatra da bi stvaranje Superlige uvelo kontrolu nad potrošnjom i podržava klub u borbi za ovaj projekat.

Hoeness također protiv Cityja i PSG-a: Vaš us*ani novac vam nije dovoljan, opet ćemo vas pobjeđivati

Bivši predsjednik Bayerna Uli Hoeness gostovao je u jednom podcastu gdje je dosta otvoreno govorio o današnjim ekonomskim nogometnim moćnicima poput Manchester Cityja i PSG-a.

Hoeness je imao šta da kaže o velikoj potrošnji ovih klubova i sa zadovoljstvom gleda njihove neuspješne pokušaje da osvoje Ligu prvaka.

"Do sada PSG i City nisu ništa osvojili. Baš ništa. I opet će da izgube od nas. Ne uvijek, ali s vremena na vrijeme ćemo da ih dobijamo. To bi nam trebao biti cilj, a kada ih dobijemo, to me jako veseli. Pokažemo im tada da im njihov us*ani novac nije dovoljan", poručio je Hoeness.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Imao je šta da kaže i o vlasniku PSG-a Nasseru Al-Khelaifiju, koji dovodi najveće zvijezde u Pariz, a između ostalog je doveo ovog ljeta i Lionela Messija i dao mu nevjerovatan ugovor.

"Ne znam voli li taj čovjek fudbal. Razlika između mene i njega? Trudio sam se da zaradim svoj novac, a on ga je dobio na poklon. Stavili su mu sve to na raspolaganje. Kad želi igrača, naći će svog Emira. Ono što se trenutno događa u Parizu planira se godinu dana i to je to", rekao je Hoeness.

Zaprati Barcelona, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Barcelona Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

MaDaj
Plačite ko pcke, PSG vam je kriv sto ste uništili vlastitu akademiju, nudili igračima astronomske Plate, stavljali otkupne klauze od 700 milliona na svako dijete koje šutne loptu 20 metara… ebo majku najlakše kukati, a nikad da se pogleda u ogledalo …..
3 5
Benz
Neko im kriv sto su trosili sumanuto
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi