Zvijezda Barcelone ostala šokirana: "Otkud sad trening"
Foto - EPA

Nije ni znao da treba doći

Zvijezda Barcelone ostala šokirana: "Otkud sad trening"

Midhat Šljivak

Ekipa Barcelone danas počinje novu eru pod vodstvom legende kluba Xavija Hernandeza.

Utakmica protiv Espanyola označava novi početak za klub, a po dolasku na klupu Xavi je uveo pravila ponašanja koje svi fudbaleri moraju poštovati.

Za sada ih je jedino prekršio francuski fudbaler Ousmane Dembele, koji je već dva puta zakasnio na trening.

Krilni fudbaler Barcelone prvo je dobio kaznu zbog kašnjenja od tri minute na jutarnji trening, a u utorak nije ni znao da ima trening dok ga nisu nazvali.

"Dembele nije došao na trening u utorak ujutro. Iz kluba su ga pozvali, a kad se javio bio je veoma iznenađen. Nije znao da imaju jutarnji trening, mislio je da je poslijepodne. Brzo je stigao nakon toga", pišu katalonski mediji.

Skupocjeno pojačanje Barcelone iz 2017. godine od 145 miliona eura nije na Camp Nou pokazalo gotovo ništa i povrede su ga uništile.

Oglasi

Dembele je odigrao ukupno 119 utakmica za katalonskog velikana i postigao je 30 golova.

Xavi govorio o pravilima

Xavi je po dolasku u klub uveo brojna pravila ponašanja za fudbalere, a o njima je govorio pred španskim medijima.

"Smatram da su određena pravila jako bitna za funkcionisanje grupe. Nisam došao ovdje da naređujem već da napravim neki red. Za sada ide sve dobro".

Sa igračima je razgovarao dosta u proteklom periodu.

Potražite više informacija na temu La Liga:

"Dosta sam razgovarao sa igračima. Rekao sam im šta želim od njih. Smiren sam, pozitivan, sretan i uzbuđen što sam se vratio kući. Manje sam nervozan nego kad sam bio fudbaler".

"Mogu reći da sam iznenađen talentom koju ekipa posjeduje, a šansu da se dokažu imat će i mladi igrači. Postoji dosta želje i volje za radom. Nismo u najboljoj poziciji, ali želimo pobjeđivati u budućnosti", rekao je Xavi.

Zaprati Barcelona, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Barcelona Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Jasminn
J ebe mu Dembele koncepciju....haj sad imaj hrabrosti ne kazniti ga
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi