I kada se čini da je sve mirno, stigne novi udarac na finansije Barcelone

Dodatni milioni idu iz kluba

I kada se čini da je sve mirno, stigne novi udarac na finansije Barcelone

Eldar Ganibegović

Barcelona je u najvećim finansijskim problemima kada su u pitanju najveći evropski klubovi. I kada se čini da je koliko toliko situacija stabilna, stigne novi udarac s te strane za njih.

Matheusa Fernandesa Barcelona je otpustila u ljeto 2021. godine nakon što je nastupio na samo jednoj utakmici.

Brazilski veznjak je e-mail porukom obaviješten da ne mora da prisustvuje sastanku i da će mu ugovor biti raskinut.

Barcelona je našla "kapiju" preko koje je oslobodila svoju obavezu, ali igrač nijednog trenutka nije pristao da ode, pa je tu odluku osporio na sudu.

Matheus Fernandes je od Barcelone tražio odštetu u iznosu od 14,8 miliona eura, a sud mu je odobrio dio od tog iznosa. 

Naime, u odluci koja je sada stigla, sud primorava Barselonu da plati Matheusu Fernandesu odštetu od 7,7 miliona eura, piše španski Sport. 

Oglasi

Suma je slična onoj koju je Barselona platila za transfer Matheusa Fernandesa iz Palmeirasa u januaru 2020. godine, posao koji je sklopljen za 7 miliona eura, pa se iznos koji je katalonski klub uložio u igrača udvostručio.

Barcelona još uvijek ima žalbu, na Vrhovnom sudu pravde, kojoj će vjerovatno pristupiti.

U početku je Blaugrana pokazala da ima povjerenja da će Matheus Fernandes ostvariti svoj potencijal, pa je u njegov ugovor stavila odštetnuu klauzulu od 300 miliona eura.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Katalonci, međutim, jedva da su ga koristili. Brazilac je odigrao samo 17 minuta u utakmici Lige prvaka s Dinamom iz Kijeva.

Nakon prinudnog prekida sa Barcelonom, Matheus Fernandes se vratio u Palmeiras, koji ga je pozajmio RB Bragantinu gdje i sada igra.

Zaprati Barcelona, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Barcelona Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi