Barcelona je Brazilca ponizila kao igrača i kao čovjeka: Otpustili su me bez razgovora, bez ičega
Foto - EPA

Matheus Fernandes razočaran u klub za kojeg je navijao

Barcelona je Brazilca ponizila kao igrača i kao čovjeka: Otpustili su me bez razgovora, bez ičega

M. Šljivak

Ekipa Barcelone nedavno je raskinula ugovor sa 23-godišnjim brazilskim fudbalerom Matheusom Fernandesom.

Iako je imao ugovor do ljeta 2025. godine Barcelona je jednostrano raskinula saradnju, a za otkaz su mu javili mailom.

"Nisam znao za otkaz i kada sam dobio raskid ugovora, nisam mogao vjerovati. Bez razgovora, bez ičega. Nisu me čak ni nazvali da se pozdrave", rekao je Matheus za O Globo i nastavio je:

"Bio sam kod kuće sa suprugom i iz kluba su me pitali da li koristim istu mail adresu. Potvrdio sam im to, a zatim su mi poslali raskid ugovora. Nisam odmah shvatio šta se dešava, poslao sam to menadžeru i advokati i rekli su mu da je to raskid saradnje."

Brazilski fudbaler se razočarao u Barcelonu, klub za kojeg je od malih nogu navijao.

"Ne bi ih koštalo ništa da su me pozvali na razgovor. Jako ružno i neprofesionalno od strane kluba. Prepustio sam sve svojim advokatima. Sanjao sam o dresu Barcelone kao dijete i kad sam tamo došao nisu me tretirali kao profesionalca. Sve druge igrače su predstavljali, mene nisu. To mi je zasmetalo", rekao je ovaj fudbaler.

Matheus će karijeru pokušati da oživi u brazilskom velikanu Palmeirasu sa kojim je nedavno potpisao ugovor.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Sa Barcelonom će raskid saradnje raščistiti na sudu. Advokati su spremili tužbu i Matheus bi mogao dobiti odštetu od 15 miliona eura.

Matheus je član Barcelone postao 2020. godine. Stigao je iz Palmeirasa za sedam miliona eura, ali se na Camp Nou nije naigrao i nastupio je u samo jednoj utakmici.

Zaprati Barcelona, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Barcelona Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi