U Barceloni je kažnjen i izbačen iz tima, ali je na korak od milionskog ugovora u Engleskoj
Foto - EPA

Ilaix Moriba želja engleskih klubova

U Barceloni je kažnjen i izbačen iz tima, ali je na korak od milionskog ugovora u Engleskoj

M. Šljivak

Mladi veznjak Barcelone Ilaix Moriba (18) izbačen je iz prvog tima katalonskog velikana nakon što je odbio da potpiše novi ugovor.

Talentovani 18-godišnjak tražio je od kluba više novca za potpis nove višegodišnje saradnje, ali kako je u katalonskom velikanu ekonomska situacija veoma loša, oni su njegove zahtjeve odbili.

Nije ni mladi fudbaler želio da potpiše novi ugovor. Klub ga je zbog toga suspendovao i on neće biti dio prvog tima ako ne stavi potpis po ponuđenim uslovima.

Katalonski mediji tvrdili su čak i da je čak i Real Madrid imao upetljane prste u odluku mladog fudbalera da ne potpiše novi ugovor i da su mu oni spremni ponuditi više novca.

Međutim, Real Madrid ima sasvim druge planove, a 18-godišnji veznjak bi karijeru mogao nastaviti u engleskoj Premier ligi.

Katalonski list Sport objavio je danas kako su Manchester City i Chelsea spremni Moribi platiti šest miliona eura po sezoni i oba kluba ga žele u svojim redovima. Nema dileme da će i mladi fudbaler rado sačekati istek ugovora i izvjesno je da će potpisati višemilionski ugovor sa zainteresovanim klubom.

Moriba neće imati problema u pronalasku novog kluba bez obzira kako se njegova priča sa Barcelonom završila jer se radi o zaista talentovanom fudbaleru.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Ovaj 18-godišnjak je prošle sezone u La Ligi odigrao 14 utakmica, te je postigao jedan pogodak i dodao tri asistencije.

Moribin ugovor sa Barcelonom vrijedi do juna 2022. godine i već od januara može pregovarati sa drugim klubovima.

Zaprati Barcelona, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Barcelona Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

arbajram
Godinu dana tribina, i neće biti tako dobar
8 3

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi