Barcelona ponižava mladog fudbalera: Neće igrati dok ne potpiše novi ugovor
Foto - EPA

Ne igra ni za B tim

Barcelona ponižava mladog fudbalera: Neće igrati dok ne potpiše novi ugovor

Midhat Šljivak

Rukovodstvo Barcelone maksimalno ponižava mladog veznjaka Ilaixa Moribu.

Ovaj 18-godišnjak sklonjen je iz prvog tima nakon što je odbio produžiti saradnju po uslovima koje mu je klub ponudio i prebačen je u B tim.

Međutim, ni tamo neće imati šansu da igra utakmice. Klub je odlučio da Moriba neće igrati utakmice ni za rezervni tim i na taj način mu šalje jasnu poruku da neće igrati sve dok ne potpiše novi ugovor.

Tako Moribe neće biti u večerašnjem susretu kojeg B tim Barcelone igra protiv L'escale, ali ga neće biti ni u narednim akcijama kluba.

Ovo je svakako žestok udarac za mladog fudbalera koji nije očekivao ovakav odnos kluba prema njemu, jer se Moriba smatra za veliku nadu.

Oglasi

Engleski klubovi mu nude milione

Katalonski list Sport objavio je kako su Manchester City i Chelsea spremni Moribi platiti šest miliona eura po sezoni i oba kluba ga žele u svojim redovima.

Nema dileme da će i mladi fudbaler nakon svega rado sačekati istek ugovora i izvjesno je da će potpisati višemilionski ugovor sa zainteresovanim klubom.

Moriba neće imati problema u pronalasku novog kluba bez obzira kako se njegova priča sa Barcelonom završila jer se radi o zaista talentovanom fudbaleru.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Ovaj 18-godišnjak je prošle sezone u La Ligi odigrao 14 utakmica, te je postigao jedan pogodak i dodao tri asistencije.

Moribin ugovor sa Barcelonom vrijedi do juna 2022. godine i već od januara može pregovarati sa drugim klubovima.

Zaprati Barcelona, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Barcelona Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Mele
Eto Pjanicu sanse , ako ovaj ne bude igrao.Svi ovi momci 3 utakmice odigraju i hoce milione, ferarija, luksuzne vile itd...
2 0
King_Kenny
...kakav cigansko-****arski klub.
1 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi