Sprema se najveći transfer u historiji makedonskog nogometa: Stiže bivši reprezentativac Francuske

Novi vlasnici kluba žele zvučno ime

Sprema se najveći transfer u historiji makedonskog nogometa: Stiže bivši reprezentativac Francuske

Samir Mlaćo

Zanimljiva vijest dolazi iz Sjeverne Makedonije. U ovu zemlju stiže nekadašnji reprezentativac Francuske Mathieu Valbuena.

Biće to najveći transfer u historiji prvenstva u Makedoniji, a gol.mk prenosi da će Valbuena postati član Gostivara. Posao će završiti turski vlasnici ovog makedonskog kluba i nema sumnje da bi dolazak bivšeg francuskog reprezentativca izazvao dosta pažnje.

To se neće desiti odmah, već na ljeto, ali turski vlasnici već sada žele posao završiti i sve spremiti za novu sezonu. Oni su do sada prema pisanju medija u Makedoniji uložili preko pet miliona eura u klub.

Na tome ne žele stati, te su im potrebna i zvučna imena koja će dodatno privući pažnju navijača, medija..., ali i pojačati ekipu.

Valbuena ima 39 godina, ali očigledno da ne razmišlja o završetku igračke karijre. Trenutno nosi dres Apolon Limassola, a prethodno je nastupao za Olympiacos, Fenerbahce, Olympique Lyon, Marseille...

U kiparskom prvenstvu upisao je ove sezone 14 nastupa uz četiri pogotka i jednu asistenciju, no naredne godine će u novu izazov.

Oglasi

Valbuena iza sada ima veliki broj trofeja. Bio je prvak Francuske sa Marseilleom, tri puta prvak Grčke, te je tri puta osvajao i Kup Francuske.

Za reprezentaciju Francuske upisao je 52 nastupa uz osam pogodaka.

Veliki broj internacionalaca u ekipi Gostivara

Gostivar je trenutno na sedmom mjestu u elitnom rangu makedonskog nogometa. Ima 21 bod i sigurno čelnici kluba nisu zadovoljni. Ova ekipa ima veliki broj internacionalaca, ali i nekoliko poznatih imena.

Između ostalih, dres ovog kluba nosi bivši član Željezničara i Veleža Mustafa Mujezinović, a tu je i bivši član zagrebačkog Dinama Iyayi Atiemwen.

Iz Super lige Turske, tačnije Rizespora, stigao je Alper Potuk, a tu je i Japanac Masaaki Takahara koji je igrao u Njemačkoj, ali noželigaškim klubovma.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi