Ne postoji osoba koja više prezire Benzemu, ali svejedno tvrdi: "Zaslužio je Zlatnu loptu"

Valbuena je objektivan

Ne postoji osoba koja više prezire Benzemu, ali svejedno tvrdi: "Zaslužio je Zlatnu loptu"

Edmir Škorić

Omaleni francuski nogometaš Mathieu Valbuena godinama ne razgovara s Karimom Benzemom i teško da postoji osoba koja ga toliko ne voli kao on, ali svejedno smatra da je napadač Real Madrida trenutno najbolji nogometaš svijeta.

Valbuena je optužio svog nekadašnjeg saigrača iz francuske reprezentacije da ga je ucjenjivao sa snimkom seksa, što je Benzema kasnije i priznao. Zapravo je pred sudom priznao da je pomogao svom prijatelju iz djetinjstva, preko kojeg su trojica ucjenjivača pokušala stupiti u kontakt s Valbuenom upravo preko Benzeme.

Napadač Reala je priznao istražiteljima kako je rekao saigraču iz reprezentacije na okupljanju 2015. godine da kontaktira isključivo s njegovim prijateljem. Benzema tvrdi da je pokušao pomoći svom prijatelju i da nije razmišljao o posljedicama za Valbuenu.

Zbog tog skandala Benzema dugih pet godina nije igrao za reprezentaciju. Slučaj je nastavljen na sudu, a u novembru prošle godine sudac je Benzemu osudio na godinu dana uvjetne kazne zbog uloge u skandalu uz upozorenja šta ga čeka ako ne plati potrebnu otkupninu za brisanje snimaka.

37-godišnji veznjak grčkog Olympiakosa sada smatra da skandal mora ostati u prošlosti i da je ta priča već ispričana.

"Okrenuo sam stranicu posljednjih godina. Više nikoga ne krivim. Bilo je teško, ali uspio sam se sabrati. Volio bih završiti karijeru drugačije, ali to je tako ", rekao je Valbuena.

Potražite više informacija na temu UEFA Liga nacija:

Valbuena je u intervjuu za RMC Sport čak iznio mišljenje da Benzema zaslužuje najcjenjenije individualno priznanje u nogometu.

"Ne bih bio iskren kad bih rekao da ne zaslužuje Zlatnu loptu. Naravno da zaslužuje. U sportskom smislu mogu biti potpuno objektivan i priznati da to zaslužuje. Nemam problema s tim", rekao je Valbuena.U

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti