Matić: Dobro je što ne igra Ronaldo

Reprezentativac Srbije želi pobjedu

Matić: Dobro je što ne igra Ronaldo

Reprezentativac Srbije Nemanja Matić naglasio je da će sa svojim saigračima krenuti na pobjedu protiv Portugala.

Utakmica sa Srbijom nema rezultatski značaj za Portugalce, koji su već obezbijedili plasman na Evropsko prvenstvo, a u Beograd će doputovati bez Cristiana Ronalda.

"Dobro je što nema Cristiana Ronalda, njegovo neigranje je plus za nas. Jednom sam igrao protiv njega i to je za mene sjajno iskustvo", rekao je Matić, koji je potom dodao:

"Šansu će dobiti neki novi igrači, koji će sigurno željeti da se dokažu. Oni će tražiti priliku da se pokažu u što boljem svjetlu i sumnjam da će se izostanak nekog igrača odraziti na njihovu igru".

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za EURO 2024:

"Krenut ćemo po pobjedu protiv Portugala. Ova utakmica ništa neće riješiti, ali je veoma bitno da sebi dokažemo da možemo da igramo dobro. Bit će ovo veliki izazov za nas, a pobjedom protiv Portugala bismo dobili veliko samopouzdanje pred kvalifikacije za Svjetsko prvenstvo", završio je Matić.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.