Protekla dva dana ukleta za zvijezde

Povrijedili se braneći boje nacionalnih timova

Protekla dva dana ukleta za zvijezde

Edmir Škorić

Ova reprezentativna pauza bila je kobna za mnoge nogometne zvijezde.

Zvijezde koje su napustile klubove kako bi pomogle svojim reprezentacijama u protekla dva dana su doživjele povrede.

Nevjerovatno, čak 10 vrhunskih igrača iz najjačih klubova povrijedilo se braneći boje nacionalnih timova u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo.

Francuzima su se povrijedili Pogba (Juventus) i Benzema (Real), Aguero (Manchester City) se povrijedio nastupajući za Argentinu.

Sreća nije pratila ni nogometaše Chelseaja koji nastupaju za Srbiju, Nemanju Matića i Branislava Ivanovića, a u timu Njemačke protiv Irske se povrijedio Bayernov ofanzivac Mario Goetze.

Fabio Coentrao (Monaco) je povrijeđen dok je u dresu Portugala igrao protiv Danske, a David Luiz (PSG) za vrijeme nastupa u dresu brazilske reprezentacije. Povrijedio se i David Silva (Manchester City), kao i Alvaro Morata (Juventus). Obojica su jučer nastupali za Španiju.

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za EURO 2024:

Valjda se ovaj 'trend' neće nastaviti i večeras, kada igra i BiH protiv Velsa u Zenici...

Povrijeđeni igrači u posljednja dva dana: Pogba, Benzema, Götze, Aguero, David Silva, Morata, Ivanović, Matić, Coentrao, David Luiz

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.