Matić nakon Brazila najavio moguće povlačenje
Nemanja Matić je godinama unazad bio jedan od najboljih fudbalera Srbije, ali čini se kako će uskoro doći vrijeme za rastanak.

Vezista Manchester Uniteda

Matić nakon Brazila najavio moguće povlačenje

Srbijanski vezni fudbaler Nemanja Matić najavio je moguće povlačenje iz reprezentacije Srbije.

Matić i njegova reprezentacija su ispali sinoć sa Mundijala nakon što su izgubili od Brazila sa 2:0 u posljednjem kolu grupne faze, a Matić je nakon meča rekao da je preumoran i da će razmisliti hoće li se povući iz reprezentacije ili ne.

"Trenutno mi je potreban odmor jer sam odigrao preko 60 utakmica ove sezone. Emotivno sam dosta ispražnjen. Kada su u pitanju sljedeće kvalifikacije, razmislit ću, ne volim kalkulisati. Ako budem mogao dati maksimum, razgovarat ćemo, ako ne - povući ću se", poručio je Matić pa se osvrnuo i na izjavu njegovog trenera Josea Mourinha koji je priželjkivao da Srbija rano ispadne samo kao bi mu se Matić što prije priključio na pripremama.

"Tako je Mourinho prognozirao. Razgovarao sam s njim, on je vjerovao da možemo napraviti nešto dobro. Mourinho želi igrače svježe, pokušao sam da mu to onemogućim, ali se nije dalo".

Potražite više informacija na temu Svjetsko prvenstvo:

Matić je za svoju reprezentaciju odigrao 41 utakmicu i postigao je dva pogotka za sada.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi