Oštar i nesportski start Malekinušića, Sivac ga "nagradio" žutim kartonom
Ermin Sivac za ovaj bezobrazluk je Matiji Malekinušiću dao samo žuti karton.

Bezobrazan start

Oštar i nesportski start Malekinušića, Sivac ga "nagradio" žutim kartonom

Eldar Ganibegović

Fudbaler Zrinjskog, Matija Malekinušić, danas je u Banjoj Luci vrlo bezobrazno otvorenim đonom startovao na jednog igrača Borca, no dobio je samo žuti karton. 

Danas su derbi 24. kola WWin lige BiH u Banjoj Luci igrali Borac i Zrinjski, a gosti iz Mostara slavili su rezultatom 2:1.

Ramić i Kiš su golovima u 38. i 51. minuti doveli Plemiće u sigurno vodstvo, dok je poraz Borca u 90. minuti ublažio Čelić.

Glavni sudija ove utakmice bio je Ermin Sivac iz Zenice, a čini se da je imao jedan veliki previd i da je pomilovao jednog fudbalera Zrinjskog.

Naime, Matija Malekinušić je imao jedan jako bezobrazan start na ovoj utakmici za koji je dobio samo žuti karton.

Oglasi

Otvorenim je đonom, dok je bio na travnjaku udario Herreru. Odmah smo vidjeli bolan izraz na licu Kolumbijca, morao je to vidjeti i Sivac, a Malekinušić može biti sretan što je prošao samo sa žutim kartonom.

Ko će biti prvak BiH - Zrinjski ili Borac? 

Jasno kao dan, ovaj poraz nije udaljio Borac s prvog mjesta koji je s 58 bodova i dalje siguran lider s devet bodova ispred Zrinjskog.

Da Borac nije pobijedio u Mostaru protiv Zrinjskog prije 20 dana sada bismo sigurno pričali o neizvjesnoj borbi za titulu, no ni ovako nije sve gotovo.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Borac do kraja sezone ima nekoliko teških utakmica naročito na gostujućem terenu, dok Zrinjski jednostavno nema prava na kiks ako želi odbraniti titulu.

Zaprati FK Borac, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Borac Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

vence
Čisti direktni crveni karton, također i Čeliću kasnije drugi žuti..al realno, vcrs je Borac zakinut..et
2 0
Ende
Sve je ovo sad maska (sad kad je prvenstvo odluceno), da se kaze vidite kako je sudjenje dobro ... A kada se lomio prvenstvo zna se kakve je nenormalne pomoci borac imao (da su izgubili protiv sarajeva u BL, kada im je poklonjen god iz metar ofsajda, sada bi se borili za trece mjesto, ako i to ..
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi