Petrović poredi Borac s Realom, ističe da su danas igrale dvije najbolje ekipe: "Ima tu i Velež..."
Željko Petrović na klupi Zrinjskog danas u Banjaluci tokom derbija 24. kola WWIN lige (FOTO: Dejan Rakita/PIXSELL)

Izjave nakon meča

Petrović poredi Borac s Realom, ističe da su danas igrale dvije najbolje ekipe: "Ima tu i Velež..."

Edmir Škorić

Borac je u derbiju 24. kola WWIN lige ugostio Zrinjski, koji je slavio sa 2:1 i tako ostao u igri za titulu, a nakon meča treneri su dali izjave.

Borac je imao +12 u odnosu na aktuelnog prvaka, no sada je ta prednost malo smanjena, pa su Mostarci zadržali kakve - takve šanse da mogu da odbrane titulu, iako bi zaista trebalo da se desi čudo da Borac ispusti prvo mjesto.

Golove za goste postigli su Ramić i Kiš, dok je utješni gol u nadoknadi za Borac postigao Čelić, a nakon meča treneri obje ekipe dali su izjave za TV.

Željko Petrović, trener Zrinjskog, oduševljeno je govorio nakon meča i u jednom momentu Borac usporedio s Real Madridom.

"Borac nije nezasluženo prvi. Mi smo odigrali dobru utakmicu. Ovo su dvije najbolje ekipe, ima tu i Velež, Sarajevo se vraća... Dobro je zbog lige da ima više ekipa koje se bore u vrhu", rekao je Petrović, pa se osvrnuo na sam meč:

"Počeli smo dobro, pa onda nervoza, ali odigrali smo odličnu utakmicu protiv lidera tabele i protiv igrača koji znaju da igraju, koji imaju isksunog trenera kome ovo neće bit prvi ptu da bude prvak. Ne znam, ali mislim da smo zasluženo pobijedili".

Oglasi

Upitan je Petrović o tome da njegov tim lideru praktično nje dozvolio šasnu u današnjem meču.

"Ekipa kao Real Madrid, i protiv njih neko napravi jednu ili dvije šanse. Bilo je nadigravanje, ovoga puta smo mi bolji, sljedeći put se ne zna, možda će penali odlučivati".

Vinko Marinović u svom stilu, poprilično hladan i bezbrižan, pa je rekao:

"Mislim da smo dobro otvorili utakmicu, imali smo dvije šanse koje nismo iskoristili, a poslije toga Zrinjski je preuzeo posjed i došao do vodstva. Na poluvremenu smo se dogovorili da krenemo ofanzivnije i odmah smo primili gol. Ovaj gol koji smo dali kasno je pao", rekao je Marinović, dodavši:

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

"Zrinjski je dobra i kvalitetna ekipa, ali nema šta, idemo dalje, spremamo se za ono što nas čeka. Već u srijedu imamo Kup, pa prvenstvo za vikend. Moramo se dalje spremati", istakao je Marinović.

Borac u srijedu gostuje Širokom u prvom meču polufinala Kupa, pa potom u 25. kolu WWIN lige Veležu, dok Zrinjskog čeka duel sa Slogom u Mostaru u polufinalu Kupa, a na istom stadionu za vikend dočekuje posljednjeplasiranu Zvijezdu 09.

Zaprati FK Borac, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Borac Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

plemic
iđi hajvanu, daleko ti kuća od mostara bila.
2 1
magistar
Da ne bude previše Reala za ovako malu zemlju
2 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi