Može li Zrinjski odbraniti titulu? Borac do kraja ima nekoliko teških gostovanja
Da li je Zrinjski danas zakuhao bitku za titulu? Photo: Dejan Rakita/PIXSELL/PIXSELL

Teško za Plemiće, ali ne i nemoguće

Može li Zrinjski odbraniti titulu? Borac do kraja ima nekoliko teških gostovanja

Eldar Ganibegović

Kako sada stvari stoje, Borac će biti novi prvak Bosne i Hercegovine, ali i Zrinjski će se do kraja sezone sasvim sigurno potruditi da odbrani titulu, naročito nakon pobjede danas u Banjoj Luci.

Danas su derbi 24. kola WWin lige BiH u Banjoj Luci igrali Borac i Zrinjski, a gosti iz Mostara slavili su rezultatom 2:1.

Ramić i Kiš su golovima u 38. i 51. minuti doveli Plemiće u sigurno vodstvo, dok je poraz Borca u 90. minuti ublažio Čelić.

Jasno kao dan, ovaj poraz nije udaljio Borac s prvog mjesta koji je s 58 bodova i dalje siguran lider s devet bodova ispred Zrinjskog.

Da Borac nije pobijedio u Mostaru protiv Zrinjskog prije 20 dana sada bismo sigurno pričali o neizvjesnoj borbi za titulu, no ni ovako nije sve gotovo. Borac do kraja sezone ima nekoliko teških utakmica naročito na gostujućem terenu, dok Zrinjski jednostavno nema prava na kiks ako želi odbraniti titulu, pa njihov raspored nećemo ni spominjati.

Oglasi

Borac gostuje Veležu, Sarajevu, Željezničaru...

Već prva naredna ligaška utakmica za Borac biti će izuzetno teška. Banjalučani gostuju kod Veleža početkom aprila u 25. kolu. Rođeni se bore za Evropu i sigurno će biti maksimalno motivisani za duel protiv lidera na tabeli.

Zatim slijedi nešto lakši meč za Borac jer u Banja Luku dolazi Sloga Meridian, no već nakon toga slijedi gostovanje na Koševu.

Poznato je kako je završen, odnosno kako nije završen, posljednji duel Sarajeva i Borca i nema sumnje da će izabranici Simona Rožmana učiniti sve da u toj utakmici dođu do tri boda.

Izuzev gostovanja na Pecari kod Širokog Brijega Borac nakon toga čekaju utakmice protiv timova koji se bore za ostanak u ligi, no onaj posljednji, u 33. kolu, mogao bi biti spektakl.

Naime, krajem maja Borac u posljednjem kolu gostuje kod Željezničara. Željezničara, koji je u 1. kolu na Grbavici slavio protiv Borca i nanio mu jedini poraz do ovog današnjeg protiv Zrinjskog.

Oglasi

Ta utakmica bi mogla da bude pravi fudbalski spektakl. Teoretski za Željezničar bi ta utakmica mogla igrati veliku ulogu u borbi za ostanak u ligi, dok bi za Borac mogla značiti u bici za titulu prvaka države.

Po minimalna pobjeda s obje strane, remi 0:0 i gol razlika 2:2 su omjer Borca i Zrinjskog ove sezone, tako da bi u slučaju istog broja bodova odlučivala gol razlika koja je u ovom momentu na strani Borca (+33 u odnosu na Zrinjski koji ima +27).

Potencijalno bi Borac i Zrinjski mogli igrati i finale Kupa naše zemlje. U polufinalu će se Borac sastati sa Širokim Brijegom, dok će protivnik Zrinjskog biti Sloga Meridian. Zrinjski brani trofej i u ovom takmičenju.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Sve u svemu, do kraja nas očekuje izuzetno zanimljiva sezona u oba takmičenja. Možda Borac i Zrinjski podijele trofeje, a možda neki od ova dva kluba dođe i do dvostruke krune. Ostaje da vidimo.

Zaprati FK Borac, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Borac Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

velaMo
Da teško ali ne i nemoguće igraj do krajaaaaa
0 0
Ende
Od kad je Sarajevo napustilo teren, vidi cuda, pocelo se normalno suditi... prpa guzici
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi