Matjaž Kek dogovorio sve sa Dinamom: Plata je posebna priča za ove prostore
Foto - EPA

Uskoro ozvaničenje saradnje

Matjaž Kek dogovorio sve sa Dinamom: Plata je posebna priča za ove prostore

M. Šljivak

Slovenački stručnjak Matjaž Kek vjerovatno će postati novi trener zagrebačkog Dinama.

Kako prenose hrvatski mediji, Slovenac je postigao dogovor s rukovodstvom Dinama o preuzimanju tima i do kraja sedmice će biti predstavljen kao novi trener prvaka hrvatskog prvaka.

Kek će u Dinamu imati izuzetnu platu. Neće to biti 800.000 eura godišnje, kako su objavili slovenački mediji, već će po sezoni ovaj stručnjak zarađivati 560.000 eura.

To je duplo manja plata od one koju je imao prethodni trener Nenad Bjelica, ali je i dalje ogromna cifra za ove prostore. Ipak, Dinamo je tim koji je zaradio stotine miliona eura od transfera u proteklim godinama i nije nikakvo čudo što mogu ponuditi odlične uslove.

Kek će uskoro raskinuti saradnju sa Fudbalskim savezom Slovenije i zatim će s Dinamom potpisati ugovor na tri ili četiri sezone.

Potražite više informacija na temu 1. HNL:

Ovo će biti svakako veliki udarac za navijače Rijeke, gdje je Kek bio idol i koji ih je vodio do titule prvaka Hrvatske 2017. godine.

Kek je pored Rijeke radio još u Mariboru i Al Ittihadu, a ostatak karijere je proveo kao selektor reprezentacije Slovenije.

Zaprati GNK Dinamo Zagreb, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
GNK Dinamo Zagreb Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi