Matko Miljević igrao pod lažnim imenom i suspendovan, a onda su otkrili kakvo ime je koristio

Mogao je biti barem malo inovativniji

Matko Miljević igrao pod lažnim imenom i suspendovan, a onda su otkrili kakvo ime je koristio

Endin Čaušević

Matko Miljević našao se u centru pažnje fudbalske javnosti nakon što je otkriveno da je igrao u Kanadi u amaterskoj ligi pod lažnim imenom, te je doživotno suspendovan, a prijeti mu i raskid ugovora s Montrealom. Pojavljuju se novi detalji skandala, a mnogi se se dobro nasmijali kada se saznalo koje je bilo njegovo lažno ime.

Miljević je do prije nekoliko godina bio velika nada, te se čak špekulisalo da bi mogao zaigrati za Hrvatsku ili Bosnu i Hercegovinu. Igrao je za omladinsku selekciju Argentine, a potom se odlučio za Sjedinjene Američke Države gdje je rođen.

On je ponikao u dresu Argentinos Juniorsa, ali je prije dvije godine stigao u MLS i potpisao za Montreal. No, u tom klubu nije imao status koji je očekivao, te je htio da dođe u što bolju formu kako bi to promijenio.

Miljević je odlučio da igra u amaterskoj ligi u Kanadi pod lažnim imenom kako bi održavao formu i išlo mu je dosta dobro, ali je potom napravio skandal kada je pljunuo protivnika i potukao se, te su nakon toga svi saznali za njegovu prevaru.

Doživotno je kažnjen igranja u toj amaterskoj ligi, a kako stvari stoje i Montreal će raskinuti ugovor s njim jer ga je prekršio i nije imao dozvolu da nastupa za neki drugi klub bez obzira što se radi o amaterskoj ligi.

Oglasi

Dok se čeka odluka Montreala oko Miljevićeve prevare se pojavljuju novi detalji, no ono što je posebno nasmijalo mnoge jeste lažno ime koje je on koristio.

Ovaj 22-godišnjak se nije previše potrudio oko lažnog imena, te je promijenio tek prezime i igrao je pod imenom Matko Milojević.

Međutim, njegova prevara je otkrivena nakon što je udario protivnika koji će vjerovatno podignuti i tužbu protiv fudbalera Montreala.

Inače, Miljević je u dresu amaterskog kluba u tri utakmice uspio da zabije čak šest golova i doda dvije asistencije.

Htio je da bude u što boljoj formi i u Montrealu se izbori za mjesto u startnoj postavi jer je u dosadašnjem dijelu sezone upisao tek 184 minute na deset utakmica čime nikako nije bio zadovoljan.

No, na kraju mu se sve obilo o glavu i kako stvari stoje ostat će bez kluba, te je pitanje ko će ga željeti angažovati nakon svega.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi