Igrao za Argentinu i SAD, a mogao za Hrvatsku ili BiH, napravio skandal i doživotno suspendovan!

Nevjerovatno šta je Matko Miljević uradio u Kanadi

Igrao za Argentinu i SAD, a mogao za Hrvatsku ili BiH, napravio skandal i doživotno suspendovan!

Endin Čaušević

Prije nekoliko godina Matko Miljević bio je u centru pažnje fudbalske javnosti u našoj zemlji i Hrvatskoj jer su se pojavile informacije da bi on mogao birati između te dvije selekcije iako je tada igrao za omladinske kategorije Argentine. Miljevića je put odveo u Kanadu gdje je potpisao za Montreal, ali kada su saznali kakav skandal je napravio odmah su ga doživotno suspendovali.

Miljević je rođen u Miamiju 2001. godine, ali je imao pravo nastupa za Hrvatsku ili Bosnu i Hercegovinu zbog svog djeda koji je inače rođen u Banjaluci, no deklarisao se kao Hrvat što mu je ostavilo otvorena vrata ovih ekipa.

Prije dvije godine dosta se pisalo o tome da li će NSBiH ili HNS krenuti po Miljevića kojem se predviđala blistava karijera, ali na kraju nije došlo do takvog razvoja događaja.

Ovaj 22-godišnjak ponikao je u Argentinos Juniorsima, a prvo je igrao za kadetsku selekciju Amerike, no potom je upisao i četiri nastupa za mladu reprezentaciju Argentine. Međutim, Miljević se ponovo predomislio 2020. godine kada je odlučio da će ipak igrati za Ameriku.

Na ljeto 2021. godine napušta Argentinos Juniorse i stiže u MLS gdje je potpisao za kanadski Montreal. No, u prethodne dvije godine odigrao je tek nešto više od 30 utakmica i nije se previše proslavio.

Oglasi

Miljević je i ove sezone upisao skromne 184 minute u deset mečeva i ima tek jednu asistenciju, a silno želi da igra. Kolika je ta želja bila da se vrati u formu dovela ga je do toga da napravi nevjerovatan skandal koji će zasigurno za sva vremena obilježiti njegovu karijeru i život.

Kanadski mediji pišu da je Miljević na svoju ruku odlučio da nastupa u amaterskoj ligi u Kanadi bez dozvole Montreala. No, da stvar bude gora ovaj 22-godišnjak igrao je na lažno ime, a kada je napravio skandal na terenu sve se saznalo.

[twitter]]https://twitter.com/mlsnetwork/status/1702052167798915237[/twitter]

Miljević je odigrao tri meča pod lažnim imenom u kanadskoj amaterskoj ligi i to niko nije "provalio" sve dok se nije potukao u toku meča. U ta tri meča dao je šest golova i upisao dvije asistencije, te je oduševio mnoge svojom igrom, ali malo ko je znao da je to čovjek koji zarađuje godišnje pola miliona dolara igrajući za klub iz MLS-a.

No, potom je Miljević odbio da igra play-off jer se očito bojao da će saznati ko je u tako ozbiljnom meču, ali je bio na tribini i napravio je skandal. Navodno, pljunuo je jednog protivničkog igrača i počeo ga vrijeđati na španskom jeziku, a zatim ga je udario šakom u glavu.

Oglasi

Tada je u sve uključena policija, a potom se saznalo da je to Miljević, te da je on pod lažnim imenom igrao u amaterskoj ligi što mu je po ugovoru s Montrealom strogo zabranjeno.

Kanadski mediji objavili su da je Miljević žestoko kažnjen i da je doživotno suspendovan što se tiče igranja u amaterskoj ligi, ali to neće biti sve. Sada se čeka reakcija Montreala, no mnogi vjeruju da će njegov ugovor biti uskoro raskinut.

U Montrealu nisu bili upućeni u Miljevićeve nezakonite radnje i pokrenuli su istragu, a očekuje se da će se i oni uskoro oglasiti.

Montreal naredni meč igra sutra, a svi se pitaju da li će Miljević biti u konkurenciji. Ukoliko ga ne bude u sastavu to će biti jasan znak da se nešto dešava, a Kanađani su sigurni da će ovaj klub s njim raskinuti ugovor nakon nezapamćenog skandala.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi