Mats Hummels će ipak još malo pričekati sa nastupom protiv svog bivšeg kluba
Na posljednjem treningu Borussije je odlučeno da Hummels ipak ne nastupi večeras

U posljednji tren izostao iz sastava za meč protiv Bayerna

Mats Hummels će ipak još malo pričekati sa nastupom protiv svog bivšeg kluba

S. Pašalić

Bayern i Borussia Dortmund će večeras odigrati utakmicu njemačkog Super kupa.

Dvije ekipe će odmjeriti snage nakon što su prošle sezone vodile mrtvu trku za prvaka Njemačke, a iako su Milioneri imali u većem dijelu prvenstva prednost ispred Bavaraca, na kraju su ipak ostali bez titule.

Ipak, Borussia se dosta pojačala pred novu sezonu, pa je došlo nekoliko sjajnih igrača, a među njima i bivši igrač Bayerna Mats Hummels.

Hummels je već igrao za Dortmund, a zatim je stigao u Bayern, gdje je proveo tri sezone i zatim se ovog ljeta ponovo vratio u Borussiju.

30-godišnjak je večeras trebao igrati protiv svog bivšeg kluba, ali prema posljednjim informacijama to se ipak neće desiti.

Naime, odluka o njegovom neigranju je donesena jutros nakon treninga na kojem se Hummels nije osjećao baš najbolje, pa su u Borussiji odlučili da ga poštede za meč protiv Bayerna.

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

Zaprati FC Bayern Munich, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FC Bayern Munich Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi