Sukob s Terzićem otišao je predaleko: Ikona kluba spremna čak okončati karijeru

Ne želi ostati

Sukob s Terzićem otišao je predaleko: Ikona kluba spremna čak okončati karijeru

E. Škorić

Mats Hummels je jedan od najvažnijih igrača Borussije Dortmund, ali njemački Bild tvrdi da je trenutno u sukobu s trenerom Edinom Terzićem, pa je upitan njegov ostanak u klubu.

Hummels je veteran, ali i sa 35 godina igra važnu ulogu u Borussiji. Bivši svjetski prvak iz 2014. godine odavno je stup odbrane Milionera, a posebno je oduševio dobrim nastupima u Ligi prvaka ove sezone.

Međutim, kako piše Bild, Hummels nije zadovoljan trenutnim stanjem u Borussiji. Prema pisanju njemačkog tiražnog lista, Hummels nema namjeru ostati nakon ljeta ako u klubu ostane i Edin Terzić.

Bundesligaški klub ostavlja 35-godišnjem veteranu na volju hoće li nastaviti s klubom ili ne, budući da mu ugovor ističe na kraju sezone.

Očito još nije donio odluku. Bild tvrdi da postoje određene trzavice između Hummelsa i trenera Terzića, koji iskusnog centralnog defanzivca ne koristi u svakoj prilici. Dugogodišnji reprezentativac Njemačke nedavno je samo šest puta zaredom sjedio na klupi za rezervne igrače. Situacija koja logično dovodi do napetosti.

Oglasi

Osim produženja ugovora, moguć je i kraj Hummelsove karijere nakon ove sezone. Mogao bi prihvatiti i novi izazov u inostranstvu, primjerice u MLS-u. Ostaje nejasno kada će donijeti konačnu odluku. Međutim, Dortmund želi imati određenu sigurnost planiranja i nada se da se će se igrač što prije izjasniti.

Ranije su Terzić i Hummels imali mnogo bolji odnos. Prošle godine ga je bh. stručnjak hvalio nakon utakmice protiv Milana u Ligi prvaka.

“Danas je odigrao nevjerovatnu utakmicu. Sigurno ima ljudi u ovoj sobi koji se mogu sjetiti utakmice Jürgena Kohlera u Manchesteru. Tada je proglašen fudbalskim bogom. Ne mislim da je Kohlerova izvedba tada bila značajno bolja od Hummelsove izvedbe danas", reko je Terzić.

Osim Hummelsa, protiv Terzića je i drugi iskusni fudbaler Borussije Marco Reus. Navodno ih je još nekoliko protiv 41-godišnjeg trenera, ali i pored svega, klub mu i dalje vjeruje i još uvijek mu nema namjeru dati otkaz iako je nedavno dobio ultimatum od kluba.

Milionerima ove sezone ne ide baš najbolje. Nalaze se na četvrtom mjestu tabele u Bundesligi i nastup u Ligi prvaka visi im o koncu jer je petoplasirani Leipzig samo na bod, a forma igrača u žuto-crnim dresovima jako promjenljiva.

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

Spas je za sada Liga prvaka. U osmini finala igraju s PSV-om. Prva utakmica u Eindhovenu je zaršena rezultatom 1:1, a odluka o četvrtfinalisti će pasti naredne sedmice u Dortmundu. Ispadanje Borussije bi moglo dovesti do otkaza Terzića, što bi očito bio spas za Hummelsa i neke njegove kolege.

U slučaju da Terzić ostane, sve su prilike da će jeda nod najiskusnijih donijeti odluku da napusti klub i da možda čak okonča karijeru.

Zaprati Borussia Dortmund, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Borussia Dortmund Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi