Matsui srušio lidera u Gdansku

Dva penala, dva crvena kartona

Matsui srušio lidera u Gdansku

Lider poljske Ekstraklase, tim Legije iz Varšave nije iskoristio kiks prvog pratioca Gornika, pa je porazon od Lechie rezultatom 2:0 i dalje ostao na tri boda prednosti.

Posao je Lechiji večeras olakšao Wawrzyniak koji je u 36. minutu pri rezultatu 0:0 zaradio direktan crveni karton skrivivši jedanaesterac. Siguran izvođač najstrožije kazne bio je Matsui pogodivši za rezultat prvog poluvremena.

Sličan scenario dogodio se u 70. minutu s tim što ovog puta Bereszyński koji je skrivio penal nije isključen već je zaradio žuti karton. Loptu je na bijelu tačku po drugi put namjestio Matsui i po drugi put pogodio mrežu lidera.

Pominjani Bereszynski u 83. minutu zaradio je drugu javnu opomenu, pa je Legia u posljednjih sedam minuta igrala sa devet igrača. U drugom meču igranom danas Podbeskidzie i Zawisza remizirali su, a golova nakon devedeset minuta igre nije bilo.

Potražite više informacija na temu Ekstraklasa:

Legia je lider sa 40 bodova, tri više od Pandžinog Gornika na drugom mjestu, dok je Lechia deseta sa 26 bodova.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.