Vargas: Kada smo vidjeli formaciju Italijana, znali smo da ćemo ih uništiti

Junak Švicarske večeras

Vargas: Kada smo vidjeli formaciju Italijana, znali smo da ćemo ih uništiti

Edmir Škorić

U prvoj utakmici osmine finala Evropskog prvenstva u Njemačkoj viđena je fantastična igra Švicarske i očajna igra Italije, pa je aktuelni evropski prvak ispao iako je ušao u duel kao favorit.

Švicarska je u Berlinu slavila sa 2:0. Od početka du Švicarci jurnuli prema golu Italijana, ne želeći dopustiti rivalu da kontroliše stanje na terenu. Freuler je načeo Azzurre, a dovršio sjajnim golom na početku drugog dijela Vargas, koji je nakon meča dao izjavu novinarima.

"Znao sam da ćemo ih uništiti ako Italijani dođu s četiri nazad. Kada smo vidjeli formaciju, sve nam je bilo jasno", rekao je Vargas.

O početnih jedanaest: "Ne mora nužno biti uvježban bek na ovoj poziciji, samo igrač koji je u formi. Dan (Ndoye) zatvorio je sredinu. Njegov protivnik El Shaarawy jedva da je vidio loptu. Ali imamo različite tipove igrača koji mogu popuniti poziciju na zadnjoj desnoj strani".

O mogućem protivniku u četvrtfinalu: “Morate pitati navijače bi li radije Englesku ili Slovačku”.

Oglasi

"Emocije? Da, jake su. Malo sam ostao bez riječi. Bila je ovo nevjerovatna igra cijele ekipe. Dobro smo se uskladili i pokazali kakvu atmosferu imamo u ekipi. No, ne želimo biti previše euforični, samo moramo nastaviti vrijedno raditi", dodao je Vargas.

Potom je upitan da kometnariše vlastiti nastup: "Dobro sam raspoložen već sedmicama, zapravo i u Rennesu. Ali ne želim se previše baviti sobom. Računa se samo tim. Sada pokušavamo uživati ​​i uhvatiti trenutak".

O utakmici: “Normalno je da Italijani nakon 2:0 imaju veći posjed lopte. Ali - osim nekoliko nesporazuma - jedva da smo nešto dopustili i dobro smo se branili, dobro čistili ubačaje i onda čisto uzvratili".

Na pitanje o majstorskom golu koji je postigao, odgovorio je:" Granit mi je rekao: 'Rubene, samo pucaj'. Čuo sam to kada sam dobio loptu, onda se sve brzo dogodilo".

Švicarci će sada sačekati da vide s kim će igrati u četvrtfinalu, a sigurno je da mogu daleko, pa čak i ako to bude Engleska. Ako ništa, ovaj tim se neće nikome tek tako pustiti, učiniće sve da dođu i do polufinala.

Gianluigi Donnarumma nakon eliminacije s EURA: "To je nedopustivo"

Italijanski golman nakon poraza od Švicarske uputio izvinjenje navijačima.

"Možemo se samo ispričati navijačima. To je nedopustivo, bili smo jako slabi cijelu utakmicu. Ovo je stvarnost. Užasno sam loše igrao prvo poluvrijeme. To je realnost, moramo to prihvatiti. Boli, jako boli. Ispričavamo se. Razočarali smo i Švicarska zaslužuje proći dalje.

Imao sam velikih problema tokom cijele utakmice, možda manje na kraju. Ostavio sam previše mjesta, nisam pritiskao. Nismo imali ništa, nedostajalo nam je sve", rekao je Gianluigi Donnarumma.

U drugoj utakmici današnjeg programa osmine finala od 21 sat igraju Njemačka i Danska. Ko zna, možda vidimo i dvije velike senzacije u jednom danu.

Top Komentari

Ado_GTI
Zaslužena pobjeda Švicarske, svaka čast.
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi