Kamere snimile bivšeg reprezentativca Njemačke u krađi, osramotio se zbog 30-ak eura

Tvrdi da nije...

Kamere snimile bivšeg reprezentativca Njemačke u krađi, osramotio se zbog 30-ak eura

Edmir Škorić

U životu je samo jedan pogrešan korak dovoljan da čovjek sruši sve ono što je godinama gradio, pa i vlastiti imidž. Upravo se to dogodilo penzionisanom bivšem njemačkom nogometašu i treneru, kojeg su kamere snimile u krađi u jednom marketu, za koju on sam tvrdi da je bila nesuglasica i da slučajno nije platio iznos za artikle koje je kupio.

Matthias Maucksch je bivši njemački reprezentativac koji je igrao za nekoliko klubova u Njemačkoj, a nakon igračke karijere uputio se u trenersku, no od 2019. godine je u penziji.

Ovaj 53-godišnjak rođen u Dresdenu ima jedan nastup za Njemačku iz 1990. godine.

Karijeru je počeo u Dynamo Dresdenu, igrao za Wolfsburg, Leipzig, Nurnberg i Energie Cottbus, a kao trener je vodio nekoliko niželigaša u svojoj zemlji.

Sada se, prema pisanju njemačkog Bilda, osramotio jer je uhvaćen u krađi. Kamera ga je snimila kako na blagajni jednog supermarketa nije platio proizvode u vrijednosti od 31,67 eura.

Nekoliko dana prije Badnjaka pokušao je da izbjegne plaćanje nekih osnovnih proizvoda poput teletine, sira i salame. Sveukupno malo više od 30 eura.

Iz supermarketa su podnijeli prijavu policiji. Kada je prije nekoliko dana opet otišao u istu radnju, prepoznala ga je jedna od zaposlenica. Bivši nogometaš platio je preostali iznos te platio i ugovornu kaznu od 100 eura.

"Možda slučajno nisam skenirao svu robu", kazao je bivši njemački nogometaš za Bild. Priznao je sve i izvinio se, ali naravno ponio je epitet "lopova" i osramotio se za svega 30-ak eura.

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

Maucksch je igračku karijeru završio 2006. godine, a trenersku 2019. godine. Ostavio je traga u njemačkom nogometu, ali sada se zaista osramotio iako tvrdi da je sve bila samo greška i da nikada ne bi dozvolio sebi da krade po radnjama.

Uključujući samo Bundesligu, odigrao je 123 utakmice, a jedini nastup za Njemačku imao je 1990. godine protiv Francuske.

Top Komentari

nakopitam
Ovaj je idealan za lopovske organizacije kao sto su bojac, skretnicar ili vrabcici!
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi