Pogbin brat: "On je licemjer i kriminalac, Ibrahimu je za zapise uplatio četiri miliona eura"

Mathias iznosi teške optužbe

Pogbin brat: "On je licemjer i kriminalac, Ibrahimu je za zapise uplatio četiri miliona eura"

Edmir Škorić

Trenutno pritvoreni brat Paula Pogbe, Mathias Pogba, objavio je preko 30 objava u kojima nastavlja klevetati svog brata i igrača Juventusa.

Afera Pogba se nastavlja i poprima sve ozbiljnije razmjere, koji polako dosežu sfere apsurda.

Mathias Pogba trenutno je uhapšen zbog optužbi za iznudu od strane svog brata Paula, no čini se da je prethodno, znajući šta će da se dogodi, sredio da se na njegovom Twitteru prilikom njegovog hapšenja objave poruke u kojima se brata kleveće na hljadu i jedan način.

U preko 30 objava na Twitteru je sve rekao i svog brata opisuje kao kriminalca, te je iznio hrpu pomalo i neshvatljivih optužbi na njegov račun.

"Moj brat Paul je licemjer i kriminalac. Maske će pasti kao s R. Kellyjem, (Harveyem) Weinsteinom i (Benjaminom) Mendyjem. Vidjet ćeš, neće biti lijepo. Samo zato što si poznat ne znači da si dobra osoba. Niko nije iznad zakona" , napisao je ili pročitao u kameru Pogbin stariji brat.

Matthias tvrdi da je njegov brat dio organizovanog kriminala, da njegov život nadziru kriminalci koji su bili nasilni prema njemu i ostatku Pogbine porodice, te da je dopustio da mu porodica živi u strahu i strašnom siromašvu.

Oglasi

Još jednom je optužbio bivšeg veznjaka Manchester Uniteda da je angažovao "vrača Ibrahima" kojem je dva puta mjesečno plaćao između 75 i 100 hiljada eura za njegove "usluge". Almoravid Ibrahim, zvan Grande, rođak je bivšeg igrača Aloua Diarre, kojeg je Paul Pogba poznavao zahvaljujući Sergeu Aurieru.

Mathias Pogba tvrdi da je njegov brat angažirao vrač prije utakmice osmine finala Lige prvaka između PSG -a i Manchester Uniteda, a vrač bi se trebao pobrinuti da zvijezda PSG-a Kylian Mbappe bude potpuno neutralizovan.

Budući da je Mbappe u spomenutoj utakmici bio doista neprimjetan, prema Mathiasu, Paul je počeo redovito koristiti njegove usluge, a ukupno je navodno na ovaj račun uplatio čak četiri miliona eura za zapise.

Podsjetimo, skandal je eksplodirao prošlog mjeseca, nakon što je Mathias na društvenim mrežama podijelio niz videa u kojima je tvrdio da ima "eksplozivne" informacije koje bi potencijalno mogle uništiti karijeru slavnog brata.

Potražite više informacija na temu Ligue 1:

Bivši igrač Manchester Uniteda u to je vrijeme tek potpisao ugovor s Juventusom, a tvrdio je da ga brat i skupina njihovih prijatelja iz djetinjstva ucjenjuju za čak 11 miliona funti. Novac navodno traže u zamjenu za "usluge zaštite" koje je navodno imao od njih tijekom godina. Paul, njegova majka i njegov agent potvrdili su da su bili svjesni zavjere i prije nego što je Mathias objavio svoje videe.

Mathias je također nogometaš, iako nije napravio tako blistavu karijeru kao njegov brat. Igrao je u Francuskoj (Quimper, Tours), Italiji (Pescara), Engleskoj (Crewe Alexandra, Crawley Town), Španjolskoj (Manchego, Lorca, Murcia), Nizozemskoj (Sparta Rotterdam), Škotskoj (Partick Thistle) i Sloveniji (Tabor). Sežana ). Trenutno je bez kluba, ali u pritvoru.

Top Komentari

King_Kenny
...sto su ovo teske optuzbe?...nit je koga ubio,nit je koga silovao,nit je koga pokrao...ako je i dao 4 miliona tom nekom vracu ili sta je vec,to nije nikakvo krivicno djelo,prije da je taj lik njega prevario jer je lakouman i blesav...ovaj koliko je najavljivao nekakve skandale ja mislio Pogba jeo novorodjencad i zrtvovao mlade djevice...
3 1
SarajFK
Slozna braca
1 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi