"Uperili su pištolje u mene, obećao sam im platiti koliko žele"
Foto: Instagram

Nova ispovijest Pogbe

"Uperili su pištolje u mene, obećao sam im platiti koliko žele"

Eldar Ganibegović

Mathias Pogba, brat poznatijeg Paula Pogbe, uhapšen je prije nekoliko dana zbog ocjene svog brata.

Svaki dan donosi nove informacije o ucjenjivanju Paula Pogbe. U julu je jedan Francuz podnio kaznenu prijavu. Fudbaler Juventusa priznao je da je postao žrtvom zavjere kolega iz mladosti i brata Mathiasa.

Ovaj 29-godišnji veznjak također je otkrio da su ga u martu ove godine zatvorili prijatelji iz djetinjstva i dvojica pištoljima naoružana muškarca s kapuljačama.

Banditi su od fudbalera tražili 13 miliona eura. Prema njihovom mišljenju, toliko im je Francuz ostao dužan za 13 godina diskretne zaštite.

U augustvu je tužilaštvo pokrenulo istragu o pokušaju organizovane iznude. Policija je prije nekoliko dana uhapsila četvoricu osumnjičenih, među kojima je i Pogbin brat.

Mathias isprva nije priznao krivicu. No, dva dana nakon hapšenja promijenio je iskaz i otkrio da je upravo on inicirao video snimanje Paulovih financijskih zahtjeva.

Oglasi

Sada je sama žrtva dala nove informacije o slučaju. Kako prenosi list "Le Monde", Francuz se pojavio  na sudu i otkrio šokantne podatke o tijeku otmice.

"Sjećam se samo jedne stvari. Bio sam jako uplašen. Nisam znao za šta su sposobni. Dvojica muškaraca uperila su pištolje u mene. Tada nisam imao izbora nego sam ih, u strahu za vlastiti život, uvjerio da ću platiti koliko očekuju. Shvatite, ništa nisam mogao učiniti u vezi ove situacije. Bio sam iznenada napadnut", priznao je Paul Pogba .

No, otmicom nije završilo. Ucjenjivači su se pojavili i na radnom mjestu francuskog veznjaka. Banditi su ga posjetili u aprilu u Manchesteru. Nakon što je fudbaler prešao u Juventus, pojavili su se i u trening centru talijanskog kluba.

Među osumnjičenima, 29-godišnjak je upravo prepoznao svog brata Mathiasa. Pogba je tu informaciju podijelio s klubom, a klub je odlučio obavijestiti policiju.

Mathias je također fudbaler, iako nije napravio tako blistavu karijeru kao njegov brat. Igrao je u Francuskoj (Quimper, Tours), Italiji (Pescara), Engleskoj (Crewe Alexandra, Crawley Town), Španjolskoj (Manchego, Lorca, Murcia), Nizozemskoj (Sparta Rotterdam), Škotskoj (Partick Thistle) i Sloveniji (Tabor). Sežana ). Trenutno je bez kluba.

Top Komentari

SarajFK
Crnacka posla
2 1
DadiG
Uhapsiše čovjeka zbog ocjene
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi