Matthijs de Ligt je odabrao!
Mladi štoper bi u narednim danima trebao saopštiti svoju konačnu odluku, a prema svemu sudeći ona je već donijeta (Foto: EPA)

Raiola završava transfer

Matthijs de Ligt je odabrao!

M. Šljivak

Matthijs de Ligt je konačno odabrao klub u kojem će nastaviti karijeru.

To će biti francuski prvak PSG. Ovu informaciju je donio poznati italijanski novinar Gianluca Di Marzio, stručnjak za velike transfere.

Kako novi Di Marzio, menadžer holandskog fudbalera Mino Raiola otputovat će u Pariz u narednim danima, gdje će završiti sve oko transfera i 19-godišnji štoper će obući dres pariškog tima.

De Ligt je tako odabrao PSG ispred Barcelone, koja je bila veliki favorit za njegovo dovođenje, ali očigledno da je mladi fudbaler imao druge planove.

Ajax bi za usluge ovog igrača trebao inkasirati između 75 i 80 miliona eura.

Mino Raiola trlja ruke: PSG "posramio" Barcelonu ponudom za De Ligta

De Ligt je oduševio ove sezone svojim igrama u dresu Ajaxa s kojim je u Holandiji stigao do duple krune. Ovaj defanzivac je dobio kapitensku traku iako ima tek 19 godina što dovoljno pokazuje da se od njega itekako mnogo očekuje.

Mnogi evropski velikani pokazali su interes za De Ligta, a činilo se da je sigurno da on ide u Barcelonu. Međutim, njegov agent Mino Raiola odlučan je da izvuče što više novca što Barceloni baš ne ide u korist.

Interes za mladog Holanđanina pokazali su Manchester United i PSG, a francuski klub čini sve da ga dovede u svoje redove. Parižani ne štede novac i vjeruju da tako mogu "nagovoriti" De Ligta da potpiše za njihov klub.

Potražite više informacija na temu Ligue 1:

Novi sportski direktor PSG-a, Leonardo, ima odličan odnos s Raiolom i to želi da iskoristi. Francuski mediji prenose da je PSG ponudio čak 15 miliona eura godišnje De Ligtu što je duplo više od Barcelonine ponude.

Također, Parižani su svjesni da je ključna uloga u svemu RaiLoa i njemu će ponuditi iznos koji sigurno neće moći da odbije. Navodno, Barcelona je De Ligtu godišnje ponudila između pet i sedam miliona eura što je itekako manje u odnosu na ponudu PSG-a.

Promo

Top Komentari

NKZ1922
Vi niste normalni. Psg Barca United Liverpool Juve Svaki dan novi klub i "De Ligt je odabrao". Da makar ima upitnik na kraju, pa ajd, nego ovako to vise nisu spekulacije, nego plasirate lazne vijesti. Sramota
3 0
Adnanos
Jucer je pisalo 100 posto Barca
2 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi