Znate li koliko je Manchester City potrošio na pojačanja od 2008. godine?

Nestvarne brojke

Znate li koliko je Manchester City potrošio na pojačanja od 2008. godine?

E. Čaušević

Manchester City je poznat po tome što troši ogroman novac na dovođenje novih pojačanja sve u cilju da postanu jedan od najboljih timova u Evropi.

City je do prije deset godina bio prosječni engleski klub, ali su onda bogati Arapi preuzeli klub nakon čega se sve promijenilo iz temelja. Manchester City počeo je dominirati u Engleskoj, ali trofej Lige prvaka im je i dalje nedostižan.

Građani su od 2008. godine pa do danas potrošili nevjerovatnu sumu novca na fudbalere. Nevjerovatno zvuči da su u tom periodu trošili duplo više od Real Madrida i Barcelone koji dominiraju u Evropi proteklih desetak godina.

Prema informacijama Transfermarkta Manchester City je od 2008. godine do danas na pojačanja potrošio nevjerovatnih 1,2 milijarde funti.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Na drugom mjestu nalazi se PSG koji je potrošio 821,6 miliona funti, a iza je Manchester United sa 721,1 milion funti. Barcelona i Real su potrošili skoro identično. Katalonci 658,48, a Real Madrid 658,30 miliona funti.

Image: Transfermarkt

Zaprati Real Madrid, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Real Madrid Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi