Ne igra protiv Reala! Jedan od najvažnijih igrača Bayerna utakmicu će gledati s tribina

De Ligt nije spreman

Ne igra protiv Reala! Jedan od najvažnijih igrača Bayerna utakmicu će gledati s tribina

Eldar Ganibegović

Večeras se u prvoj utakmici polufinala Lige prvaka sastaju Bayern i Real Madrid. Utakmicu će s tribina gledati jedan od najvažnijih igrača bavarskog tima.

Bayern, Real Madrid, Borussia Dortmund i PSG. Jedan od ta četiri tima će osvojiti naslov prvaka Evrope ove sezone i preuzeti tu titulu od Manchester Cityja.

Večeras počinje polufinale. U 21 sat se u prvoj polufinalnoj utakmici sastaju Bayern i Real Madrid, a njemački tim biti će desetkovan jer neće igrati jedan od najbitnijih igrača.

Naime, njemački BILD je objavio kako za utakmicu nije spreman nizozemski defanzivac, Matthijs de Ligt, te će on utakmicu gledati s tribina Allianz Arene.

Bayern je prije tri dana igrao ligašku utakmicu protiv Eintrachta (2:1), a Nizozemac se povrijedio i na poluvremenu je morao izaći iz igre.

Za tri dana se nije uspio dovoljno oporaviti, te Thomas Tuchel večeras neće računati na njegove usluge i uskoro ćemo saznati ko će zauzeti njegovo mjesto u startnoj postavi.

Oglasi

Bayern - Real Madrid, vjerovatne postave

Inostrani mediji danima se bave vjerovatnim postavama za ovu utakmicu. Otprilike, one izgledaju ovako.

Real Madrid (4-4-2): Lunin; L. Vazquez, Nacho, Rüdiger, Mendy; Valverde, Kroos, Tchouameni, Rodrygo; Bellingham, Vinícius.

Bayern Minhen (4-2-3-1): Neuer; Kimmich, Kim, Dier, Mazraoui; Laimer, Goretzka; Sané, Musiala, Guerreiro; Kane.

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

De Ligta što se tiče, on je ove sezone u dresu Bayerna u svim takmičenjima igrao na 27 utakmica. Postigao je dva gola i dodao jednu asistenciju.

Zaprati Real Madrid, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Real Madrid Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije