"Pokrenuli smo proces za pasoš, on je spreman igrati ako ga reprezentacija želi"
Foto - EPA

Cash spreman zaigrati za Poljsku

"Pokrenuli smo proces za pasoš, on je spreman igrati ako ga reprezentacija želi"

Midhat Šljivak

Desni bek Aston Ville Matty Cash (24) spreman je u budućnosti predstavljati reprezentaciju Poljske.

Ovaj 24-godišnjak pokrenuo je proces dobijanja državljanstva ove zemlje na koje ima pravo jer mu je majka Poljakinja i spreman je obući dres reprezentacije.

To je potvrdio i njegov otac Stuart koji je zadužen za kompletnu proceduru.

"Pokrenuli smo postupak za dobijanje poljskog pasoša prije nekoliko mjeseci i sve bi trebalo ubrzo da bude gotovo. Ako ga žele, Matty je spreman da zaigra za Poljsku", rekao je Stuart Cash.

Odličnom desnom beku Ville konkurencija u reprezentaciji Engleske je ogromna i zbog toga je očigledno odlučio da isproba druge opcije.

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za SP:

Matty Cash je član Aston Ville od prošle godine, a ranije je nastupao za još jednog velikana engleskog fudbala Nottingham Forest.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti