Matuidi: Serija A je baš luda liga

Matuidi: Serija A je baš luda liga

E. Škorić

Francuz koji igra u Juventusu, Blaise Matuidi, ističe kako je Serija A "luda organizacija".

Francuz je prošlog ljeta iz PSG-a prešao u Juventus i očigledno da Serija A nije svakidašnja, što je mogao da uoči i sam Matuidi.

"Sretan sam, ovdje mi je jako lijepo i dopada mi se stil italijanskog nogometa. Serija A je veoma teška sa taktičke tačke gledišta. To ne shvatate kada gledate sa strane, a kada ste tu onda je drugačije. Ovo je luda organizacija", kazao je Matuidi, pa je dodao:

"Serija A je jako teška liga i stvarno želim da osvojim Scudetto. Uradit ćemo sve što možemo da bismo slavili, sedma titula u nizu bi bila velika stvar".

Potražite više informacija na temu Serie A:

Od dolaska u Juve Matuidi je postao važan član u timu Stare dame, te je odigrao 29 mečeva.

"Čast je nositi dres Juventusa, ovo je klub s bogatom historijom. Sretan sam što sam danas ovdje", poručio je Francuz.

Zaprati Juventus, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Juventus Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi