To se ne prašta: Bonucci postao glavni neprijatelj navijača Juventusa

Preko noći se sve promijenilo

To se ne prašta: Bonucci postao glavni neprijatelj navijača Juventusa

E. Čaušević

Leonardo Bonucci je ljetos odlučio da napusti Juventus gdje je bio jedan od miljenika navijača i da svoju karijeru nastavi u dresu ljutog rivala Milana.

Bonucci je sigurno jedan od najboljih defanzivaca u Italiji, a mnoge je šokirao njegov potez da napusti Juve i pređe u Milan. Svojom srčanom igrom postao je jedan od miljenika navijača Stare dame, no čini se da je preko noći sve to palo u vodu.

Naime, poznato je da Juventus zvanično ima 33 osvojene titule, no u klubu će uvijek reći da imaju 35. Naravno, dvije su im oduzete prije više od deset godina kada je Juventus optužen za namještanje utakmica, a zbog toga je izbačen i u Seriju B.

Zanimljivo da je Bonucci na svojoj zvaničnoj stranici imao sliku na kojoj drži 34. titulu prvaka Italije, ali odlučio je da to promijeni. Očito da su stvari u Milanu drugačije i da se tu ne priznaju oduzete dvije titule. Bonucci je skinuo fotografiju i postavio je sliku na kojoj drži broj 32, odnosno 32. Scudetto koji je Juve osvojio prije nekoliko godina.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Ovaj potez je razočarao navijače Juventusa koji su poručili Bonucciju da više nikada neće biti dočekan s aplauzima, te da zbog ovog čina postaje jedan od najomraženijih likova u Torinu.

Zaprati Juventus, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Juventus Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi